Wat te dragen naar een interview op doel - Buy and Slay (2023)

Dit is een blog over wat te dragen naar een interview bij Target. Het zal de volgende onderwerpen behandelen:

-Wat te dragen (een lijst met acceptabele sollicitatiekleding)

-Wat niet te dragen (een lijst met kleding die vermeden moet worden)

-Hoe te kleden voor succes

Als je een sollicitatiegesprek hebt bij Target, is het belangrijk om te onthouden dat je probeert ingehuurd te worden door het bedrijf. Het is dus belangrijk om eruit te zien alsof je in hun cultuur past.

Er zijn een paar basisregels om je te kleden voor succes bij Target:

-U wilt dat uw kleding schoon en gestreken is, maar niet te formeel.

-Je schoenen moeten comfortabel zijn, maar niet slordig of versleten.

-U moet altijd iets dragen dat geschikt is voor het weer - draag geen korte mouwen als het buiten koud is!

Wat te dragen naar een interview op doel

Als je solliciteert voor een baan, wil je er zeker van zijn dat je gekleed bent voor succes. Maar wat betekent dat? Wat moet je dragen? Wat mag je niet dragen? Moet het formeel of informeel zijn?

Nou, we hebben de antwoorden! Hier zijn enkele tips over hoe u zich moet kleden voor uw Target-interview, zodat u een geweldige eerste indruk kunt maken en kunt laten zien hoeveel een superster-kandidaat u bent.

Target is de op een na grootste discounter in de Verenigde Staten en Canada. Het verkoopt alles, van boodschappen tot elektronica tot kleding tot huishoudelijke artikelen, met winkels in beide landen.

Wat te dragen naar een sollicitatiegesprek lijkt misschien een simpele vraag, maar er zijn eigenlijk nogal wat factoren waarmee rekening moet worden gehouden. De manier waarop je je kleedt voor een sollicitatiegesprek zal een sterke eerste indruk maken op de persoon die de macht heeft om je aan te nemen of af te wijzen, dus het is belangrijk dat je het goed doet. In deze post bespreken we wat je moet dragen en waarom, en geven we ook tips om je look zo goed mogelijk te laten opvallen.

Er zijn een paar dingen die u moet onthouden bij het voorbereiden van een interview. De eerste is om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent. Heb een idee van wat het bedrijf doet en zorg ervoor dat je CV kan vertellen hoe jouw vaardigheden hen kunnen helpen hun doelen te bereiken.

Zorg er vervolgens voor dat je de juiste kleding kiest voor de gelegenheid. Het is belangrijk dat je er professioneel en verzorgd uitziet, maar er zijn ook enkele manieren waarop je jezelf op een positieve manier kunt laten opvallen door je uniek en toch professioneel te kleden!

Denk ten slotte aan een goede houding! Een goede houding zorgt er niet alleen voor dat je er zelfverzekerder uitziet, het helpt ook bij de ademhaling en de bloedsomloop. Probeer, indien mogelijk, voor de grote dag thuis een goede houding te oefenen, zodat je voorbereid bent als het tijd is voor het interview!

Hoe je je kleedt, wat je zegt en hoe je handelt, het maakt allemaal deel uit van je persoonlijke merk.

Uw persoonlijke merk is meer dan alleen de kleding die u draagt, de auto waarin u rijdt of de manier waarop u spreekt. Het gaat ook over hoe u anderen behandelt, hoe u zich gedraagt ​​in een professionele omgeving en hoe zeker u bent van uw capaciteiten.

Om ervoor te zorgen dat uw persoonlijke merk correct wordt weergegeven, is het belangrijk om te weten wat mensen kunnen zien als ze naar u kijken of over u horen. Als het gaat om sollicitatiegesprekken voor banen of stages, betekent dit dat je je van tevoren voorbereidt op een sollicitatiegesprek, zodat er niets aan het toeval wordt overgelaten als het tijd is voor een sollicitatiegesprek met iemand van het bedrijf.

Over het algemeen vraagt ​​een sollicitatiegesprek om kledingprofessionele of zakelijke kleding. Voor mannen kan dit een colbert en pantalon met een overhemd en stropdas of een trui en button-down betekenen. Voor dames is een blouse en een geklede broek of een statement jurk geschikt.

Wat te dragen naar een interview op doel - Buy and Slay (1)

Wat is de beste outfit om te dragen naar een sollicitatiegesprek? Het antwoord hangt af van het type baan en het bedrijf waarmee u solliciteert. U wilt zich altijd zo kleden dat u de beste indruk maakt, maar de outfit die u kiest, hangt ervan af of u solliciteert bij een bedrijf met een formele dresscode, bij een informele start-up of voor een informele zomerbaan of stage.1

Het is belangrijk om je goed te kleden, omdat het eerste oordeel dat een interviewer maakt, gebaseerd zal zijn op hoe je eruit ziet en wat je draagt.

Als je een pak draagt ​​naar een sollicitatiegesprek voor een kampadviseur, of een T-shirt naar een sollicitatiegesprek bij een bank, geeft dat de boodschap af dat je niet echt begrijpt wat er bij de rol komt kijken.

Ontdek wat je wel en niet moet dragen voor sollicitatiegesprekken bij elk type bedrijf:

Professionele / zakelijke sollicitatiekleding
Zakelijke man en vrouw die een digitale tablet gebruiken en een vergadering hebben, collega's
Lisa5201 / Getty-afbeeldingen
Over het algemeen moet u voor een sollicitatiegesprek professionele of zakelijke kleding dragen.

Voor mannen kan dit een colbert en pantalon met een overhemd en stropdas of een trui en button-down betekenen. Voor dames is een blouse en een geklede broek of een statement jurk geschikt.

Je kunt ook enkele moderne stijltrends in je outfit verwerken. Alle geïnterviewden moeten rekening houden met kleur bij het kiezen van een interviewoutfit en vermijden iets te fel of opzichtig te dragen dat de rekruteringsmanager zal afleiden.

Interviewoutfits voor dames
Vrouw verlaten sollicitatiegesprek
Luis Alvarez / DigitalVision / Getty Images

Het belangrijkste om te overwegen wanneer je je kleedt voor een sollicitatiegesprek, is dat je er professioneel en verzorgd uit moet zien, ongeacht het soort functie dat je zoekt.

Ook al hangt je sollicitatiekleding af van de functie waarnaar je solliciteert, ongeacht de functie, je moet er netjes, opgeruimd en goedgekleed uitzien naar het sollicitatiegesprek. Hier leest u hoe u de beste indruk kunt maken bij elk interview dat u voert.

Interviewoutfits voor heren
Zakenvrouw die de man welkom heet op de vergadering
Morsa-afbeeldingen / Getty-afbeeldingen
Het kan een uitdaging zijn om een ​​professionele interviewoutfit samen te stellen. Hier zijn enkele basistips voor mannen over hoe ze zich moeten kleden voor een sollicitatiegesprek, inclusief welke kleuren ze moeten dragen, of ze een stropdas moeten dragen (en wat voor soort) en meer.

Niet-professionele / zakelijke informele sollicitatiekleding
Groep bedrijfsmensen die aan computer werken
Pando Hall / Getty-afbeeldingen
Als je een sollicitatiegesprek hebt in een meer informele werkomgeving, draag je misschien een zakelijke casual outfit. Zakelijke casual outfits zijn minder formeel dan een pak, maar ze zijn ook professioneler en verzorgder dan bijvoorbeeld een T-shirt en korte broek of een zonnejurk en sandalen.

Zorg er natuurlijk voor dat u de dresscode kent voordat u ervan uitgaat dat business casual acceptabel is. Als je het niet zeker weet, bel dan het kantoor en vraag het aan de administratieve coördinator, of neem contact op met de persoon die het interview heeft gepland en vraag hem om advies.

Kleed je altijd wat professioneler dan de gemiddelde medewerker van het bedrijf. Als iedereen korte broeken en T-shirts draagt, kun je bijvoorbeeld een kakibroek en een poloshirt of een button-down dragen.

Casual sollicitatiekleding
Opstartteam
Georgijevic / Getty Images
Als je een sollicitatiegesprek hebt bij een startend bedrijf, vermijd dan de formele zakelijke kleding van top tot teen. U wilt er gepast en professioneel uitzien, maar niet te formeel.

In plaats van te komen opdagen in een zwart pak en nette schoenen, kies je voor iets dat ontspannen maar toch representatief is: relaxte kaki's, jeans met donkere wassing en een mooie top bijvoorbeeld.

College sollicitatiegesprek kleding
College studenten
Delmaine Donson / Getty-afbeeldingen
Zorg ervoor dat u zich professioneel kleedt wanneer u solliciteert voor een professionele baan of stage als student. Het zal laten zien dat je weet hoe je je op een professionele manier moet gedragen als je wordt aangenomen.

Minder formele kleding is acceptabel bij sollicitatiegesprekken voor campusbanen en meer informele werkplekken. Toch wil je je voor de meeste functies professioneel kleden, ook al zijn het instapniveaus. Bekijk deze tips voor universiteitsvrouwen en universiteitsmannen over wat ze moeten dragen naar een sollicitatiegesprek en wat ze moeten dragen voor een sollicitatiegesprek voor een stage.

Kleding voor sollicitatiegesprekken
Jonge vrouw die een smartphone gebruikt
Geri Lavrov / Getty-afbeeldingen
Stages zijn een belangrijk onderdeel van loopbaanontwikkeling, en zoals bij elke baan is het behalen van je sollicitatiegesprek een onderdeel van het krijgen van de functie die je wilt. Een goede eerste indruk maken – gepolijst, professioneel en attent overkomen – is belangrijk als het gaat om je zoektocht naar een stage.

Wat te dragen naar een interview op doel - Buy and Slay (2)

Dit is wat je moet dragen voor een stagegesprek, afhankelijk van of de bedrijfsomgeving formeel, informeel of ergens daar tussenin is.

Kleding voor sollicitatiegesprekken in de zomer
Restaurantmanager leest cv en interviewt jonge vrouw voor baan
Steve Debenport/Getty Images
Solliciteer je voor een zomerbaantje? Meestal zijn deze banen informeler en vereisen ze geen professionele kleding. Je kunt de reeks overslaan. U wilt er echter nog steeds verzorgd en professioneel uitzien.

Hier zijn tips over wat je moet dragen om de beste indruk te maken, inclusief sollicitatiekleding voor mannelijke en vrouwelijke sollicitanten, wat je mee moet nemen en hoe je je moet kleden voor een informeel sollicitatiegesprek.

Interviewkleding bij warm weer
Twee vrouwen bij een sollicitatiegesprek
Tim Keuken / Steen / Getty Images

Heb je een sollicitatiegesprek in de hete zomermaanden? Er zijn een paar dingen die je kunt doen om er professioneel uit te zien, maar je toch cool te voelen tijdens een sollicitatiegesprek.

Bekijk tips over wat u moet dragen voor een sollicitatiegesprek bij warm weer, afhankelijk van de werkomgeving en het type baan.

Hoe u interviewaccessoires kiest
Bedrijfsvrouw die over documenten kijkt
eclipse_images / Getty-afbeeldingen
Bij het dragen van accessoires naar een sollicitatiegesprek is minder meer. Kies accessoires die je sollicitatiekleding versterken, niet overweldigen.

Beste kapsels voor sollicitatiegesprekken
Glimlachende hogere onderneemster in gesprek met cliënt in bureauconferentieruimte
Thomas Barwick / Getty-afbeeldingen
Er zijn veel manieren om je haar te stylen voor een sollicitatiegesprek. Hoewel sommige opties trendy zijn en andere meer traditioneel, onthoud dan dat je kapsel de werkgever niet mag afleiden. Je wilt dat je haar professioneel en gepolijst is, net als je hele outfit.

Hier zijn de beste kapsels voor sollicitatiegesprekken voor kort, halflang en lang haar.

Hoe u uw make-up doet voor een sollicitatiegesprek
Vrouw met mobiele telefoon die lippenstift aanbrengt
JGI/Jamie Grill/Getty Images
Net als je haar mag je make-up de interviewer niet afleiden. Dit is niet het moment voor gedurfde lippenstift of glinsterende oogschaduw. Houd make-up in plaats daarvan subtiel en onopvallend.

Bekijk deze do's en don'ts voor interviewmake-up voordat je je klaarmaakt voor een interview.

Wat niet te dragen op een sollicitatiegesprek
Zakenvrouw die een andere vrouw interviewt
Fotobiotisch / Getty Images
Als je je kleedt voor een sollicitatiegesprek, is imago echt alles (of het meeste ervan). Een onprofessionele outfit kan een interviewer afleiden van het zien van je geweldige kwaliteiten.

Dit is wat je niet moet dragen als je solliciteert voor een nieuwe baan.

Wat te dragen naar een interview 2021

Wat te dragen naar een sollicitatiegesprek is een vraag die veel werkzoekenden stellen. Het is belangrijk om te onthouden dat de manier waarop je je kleedt voor een sollicitatiegesprek niet noodzakelijkerwijs van invloed is op het al dan niet krijgen van de baan, maar het kan een verschil maken in hoe goed je het doet.

Je wilt je professioneel kleden, maar je wilt er ook zeker van zijn dat je kleding comfortabel genoeg zit zodat ze je optreden tijdens het sollicitatiegesprek niet afleidt. Hier zijn enkele tips over wat je wel en niet moet dragen als je naar een sollicitatiegesprek gaat:

Wat te dragen naar een sollicitatiegesprek is een van de meest voorkomende vragen die mensen hebben als ze zich voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Het is belangrijk om je gepast en professioneel te kleden, maar het is ook belangrijk om je niet te over- of onder te kleden.

Wanneer u solliciteert voor een baan, ontmoet u mensen die mogelijk uw collega's en levenslange vrienden kunnen worden. U wilt uzelf in het best mogelijke licht presenteren - en dat betekent dat u zich moet kleden voor de gelegenheid.

Je wilt tenslotte niet de enige persoon zijn die in spijkerbroek en T-shirt naar een sollicitatiegesprek komt. Je wilt voorbereid zijn en klaar om ze te verbazen!

In formele omgevingen kan passende kleding omvatteneen maatpak, een overhemd met stropdas, een blouse, geklede veterschoenen of pumps met gesloten tenen en kousen of geklede sokken.
Kies je interviewoutfit door rekening te houden met de huidige normen op de werkplek, de kledingvoorschriften van werkgevers en de locatie van het interview.

[Uitgelichte afbeelding] Een vrouw in een donkerblauw pak en een wit overhemd schudt een andere vrouw de hand.
Wat te dragen naar een interview
Bij het kiezen van sollicitatiekleding zijn er enkele belangrijke overwegingen:

Een goede indruk maken op een potentiële werkgever

Je comfortabel en zelfverzekerd voelen tijdens het sollicitatiegesprek

Passende kleding dragen voor de baan waarop je solliciteert: Is de kledingvoorschriften van de werkgever informeel of formeel, vooral nu de kantoornormen veranderen in de nasleep van COVID-19?

Aankleden voor de locatie: ter plaatse op het hoofdkantoor van het bedrijf of via Zoom
Houd er rekening mee dat uw prioriteiten zijn om uw kwalificaties te presenteren en krachtige loopbaanbeslissingen te nemen. Dat betekent dat je kleding moet aanvullen in plaats van afleiden van de echte focus van je interview. Met behulp van ons eenvoudige proces hieronder, kies je vol vertrouwen je outfit, zonder dat je veel tijd en energie hoeft te besteden aan dit aspect van het interviewen.

3 stappen voor het kiezen van je sollicitatiekleding
Volg deze stappen om je interviewkleding te kiezen, terwijl je mentale energie vrijmaakt om de rest van je interviewvoorbereiding uit te voeren.

  1. Overweeg algemene vuistregels.
    Kleed je een stap hoger dan wat mensen op de werkplek dragen. Als de leiders en werknemers van een bedrijf zich bijvoorbeeld doorgaans kleden in spijkerbroeken en T-shirts, kan uw enige stapje hoger een non-denimbroek en een ingestopt overhemd zijn.

Geef prioriteit aan een comfortabel en zelfverzekerd gevoel. Zelfs als je een stropdas en een overhemd met knopen draagt, zorg er dan voor dat je kleding je bewegingsvrijheid niet beperkt of je huid irriteert, zodat je je kunt concentreren op het gesprek met een potentiële werkgever. Je kunt er zelfs voor kiezen om iets te dragen waarvan je al weet dat het comfortabel zit, in plaats van te investeren in een nieuwe set kledingstukken.

Zorg ervoor dat elk kledingstuk in je ensemble schoon is, vrij van kreukels of scheuren en goed passend is. Alleen al deze details kunnen je look oppoetsen.

Laat je carrière met vertrouwen groeien
Bouw vraaggerichte loopbaanvaardigheden op met experts van toonaangevende bedrijven en universiteiten
Kies uit meer dan 8.000 cursussen, praktische projecten en certificaatprogramma's
Leer op jouw voorwaarden met flexibele schema's en on-demand cursussen

  1. Onderzoek de dresscode van het bedrijf.
    In combinatie met een stap hoger kleden, wil je een duidelijk beeld krijgen van de omgeving, cultuur, kledingvoorschriften of verwachtingen van de werkplek van het bedrijf. U kunt dit achterhalen door:

Bellen of e-mailen met uw contactpersoon voor het sollicitatiegesprek en hen vragen naar de dresscode van het bedrijf. Hier zijn voorbeelden van vragen die je zou kunnen stellen: "Hoe kleden de mensen die hier werken zich meestal?" of "Hoe zou je je kleden voor een interview met dit bedrijf?"

Door de website van het bedrijf en de sociale mediaprofielen bladeren voor afbeeldingen die aanwijzingen geven over de typische kleding

De locatie van het bedrijf bezoeken (indien handig) en uit de eerste hand observeren hoe werknemers zich kleden

Als je eenmaal de dresscode van het bedrijf hebt ontdekt, overweeg dan de voorbeelden in deze vier categorieën werkkleding:

[Afbeelding] Een vrouw met een bril en een zwart pak houdt een bruine map vast.
In formele omgevingen kan gepaste kleding bestaan ​​uit een maatpak, een overhemd met knopen en stropdas, een blouse, geklede schoenen met veters of pumps met gesloten tenen, en kousen of geklede sokken.

[Afbeelding] Een man in een zwart overhemd met knopen staat voor een raam.
In informele omgevingen, zoals een technologiebedrijf of start-up, zie je medewerkers misschien een breed scala aan kleding dragen, van kaki broeken en button-downs tot spijkerbroeken, T-shirts en hoodies. Voor je sollicitatiegesprek zou je een outfit kunnen kiezen die meer zakelijk casual is dan iets heel casual. Zakelijke casual kleding combineert meestal enkele elementen van formele en casual kleding en kan non-spijkerbroeken, blazers, button-downs en jurken en rokken omvatten die geen deel uitmaken van een pak.

[Afbeelding] Een vrouw in een jurk met patroon staat voor een bureau.
In creatieve omgevingen, zoals een designbedrijf, een kunstgalerie of een kledingboetiek, vind je misschien een meer modieuze kledingcultuur. In dit geval kunt u kledingstukken en accessoires kiezen die de nieuwste trends weerspiegelen en lijken op de stijlen die door werknemers en klanten worden gedragen.

[Afbeelding] Een vrouw in een blazer en een overhemd met knopen zit aan een vergadertafel.
In branchespecifieke omgevingen kunnen kledingvoorschriften aanzienlijk verschillen tussen sollicitatiegesprekken en de kleding die op het werk wordt gedragen. Voor een sollicitatiegesprek met een personal trainer in een fitnessstudio kunt u bijvoorbeeld zakelijk casual dragen voor het face-to-face gedeelte van het sollicitatiegesprek en atletische kleding voor een fysieke demonstratie van uw trainingsaanpak. Voor een sollicitatiegesprek bij een medische faciliteit kun je kiezen voor zakelijk casual of een stap hoger, zelfs als je tijdens je werk een scrub of een laboratoriumjas draagt.

  1. Kleed je naar de interviewlocatie.
    Interviewen op Zoom of op het hoofdkantoor van een bedrijf kan bepalend zijn voor de kleding die u kiest. Kies voor interviewen op Zoom kleuren die contrasteren met je achtergrond, zodat je opvalt, maar kies voor kleuren die niet te veel botsen. Houd bij het interviewen op locatie rekening met uw fysieke comfort. Kantoorruimtes met airconditioning kunnen bijvoorbeeld ijskoud aanvoelen na een korte periode van verblijf, terwijl fitnessfaciliteiten zwoel kunnen aanvoelen. Voor een buitenlocatie heb je misschien een duurzaam paar schoenen of een weerbestendige jas nodig.

video-placeholder
Video afspelen
Een snel overzicht van de ongeschreven regels voor het kleden voor sollicitatiegesprekken.
Groot interview
De kunst van het sollicitatiegesprek
Groot interview

Wat draag je niet naar een sollicitatiegesprek
Hoewel je enige speelruimte hebt bij het kiezen van je sollicitatiekleding, zijn er enkele dingen die je moet vermijden:

Zware parfum of eau de cologne

Veel accessoires

Gerimpelde, gescheurde of slecht passende kledingstukken

Kledingstukken die ongemakkelijk, beperkend of volledig in strijd zijn met wie je bent

Een outfit die niet past bij het merk of de cultuur van het bedrijf waarvoor je wilt werken

Een combinatie van radicaal verschillende patronen, kleuren, texturen

Slippers of sportschoenen

Meer inspiratie nodig? Zoek op afbeeldingen gebaseerde sites zoals Pinterest en Instagram voor visuele voorbeelden van geschikte sollicitatiekleding.

Volgende stappen om meer uit uw interviewervaring te halen
Als je eenmaal je sollicitatiekleding hebt gekozen, vergeet dan niet om voldoende tijd te reserveren om je grondig voor te bereiden op het gesprek dat je met de potentiële werkgever zult hebben. Dit kan bestaan ​​uit het onderzoeken van het bedrijf, het maken van verhalen over de STAR-methode over uw professionele ervaring en het voorbereiden van vragen die u aan de interviewer kunt stellen.

Terwijl je doorgaat met je zoektocht naar een baan, is het een goed idee om sterke sollicitatievaardigheden op te bouwen waar je tijdens je carrière op kunt vertrouwen.

Bereid je voor op succes in je volgende sollicitatiegesprek met The Art of the Job Interview van Big Interview op Coursera. Leer meer over non-verbale communicatie, te vermijden fouten, het analyseren van functiebeschrijvingen en meer.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Carey Rath

Last Updated: 18/08/2023

Views: 5707

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Carey Rath

Birthday: 1997-03-06

Address: 14955 Ledner Trail, East Rodrickfort, NE 85127-8369

Phone: +18682428114917

Job: National Technology Representative

Hobby: Sand art, Drama, Web surfing, Cycling, Brazilian jiu-jitsu, Leather crafting, Creative writing

Introduction: My name is Pres. Carey Rath, I am a faithful, funny, vast, joyous, lively, brave, glamorous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.