Republic Day Quotes 2023: wensen, berichten en status in het Engels/Hindi (2023)

|

18 januari 2023

26 januari 1950 is een belangrijke datum die het begin markeerde van een nieuwe reis voor onafhankelijk India. Het land werd op deze dag een republiek, democratisch, soeverein en de grondwet kwam tot stand na 2 jaar en 11 maanden hard werken.

Dit is een veelbewogen gelegenheid wanneer het land samenkomt om zijn glorie en trots te vieren. De Indiase president organiseert elk jaar de nationale vlag in Rajpath, en de viering duurt drie dagen en wordt afgesloten met een kloppende retraite.

Op 74e Dag van de Republiek, 26eIn januari 2023 verwachten we opnieuw te genieten van de kleurrijke parade van de Dag van de Republiek die van Rashtrapati Bhawan langs het Rajpath tot India Gate marcheert. De hoofdattractie van de parade is het tonen van onze verdedigingskracht met de nieuwste raketten, wapensystemen en vliegtuigen. Chan Santokhi, president van Suriname, is dit jaar de belangrijkste gast.

U kunt dus enkele patriottische liedjes delen met medeburgers. Hier hebben we een verzameling van Republic Day Quotes & wensen 2023 vermeld die u kunt gebruiken om op sociale media te posten en met anderen te delen.

Interessante feiten van de Dag van de Indiase Republiek:

 • 26eJanuari werd vanaf 1930 gevierd als Purna Swaraj-dag in de hoop op de vastgestelde dag onafhankelijk te worden. Later werd dit bewust gekozen om te worden gemarkeerd als de eerste Dag van de Republiek van India.
 • Het kostte in totaal 2 jaar, 11 maanden en 18 dagen om de Indiase grondwet op te stellen.
 • De Indiase grondwet is 's werelds langste geschreven grondwet met 444 artikelen, 22 delen en 12 schema's.
 • De eerste geschreven grondwet werd niet gedrukt; in plaats daarvan geschreven door kalligraaf Prem Behari Narain Raizada.
 • De originele exemplaren van de Indiase grondwet worden zorgvuldig bewaard in met helium gevulde kisten in de Library of Parliament House; het is geschreven in het Engels en Hindi.

Inhoudsopgave

Happy Republic Day Quotes in het Engels

Onafhankelijkheidsdag heeft ons bevrijd van de Britse overheersing, maar Republiekdag heeft ons op de been gebracht. Dus laten we ons verheugen op deze dag, herinnerend aan wat dit land heeft meegemaakt om deze dag te verdienen die we vrijelijk ontvangen. We hebben hieronder kleine citaten op de Dag van de Republiek in het Engels gedeeld die u bij deze gelegenheid kunt gebruiken.

Verheug je op deze republiekdag in de glorie van India en vrijheidsstrijders. We wensen jullie allemaal een fijne Dag van de Republiek en Vande Mataram.

Laten we de handen ineen slaan om onze naties te beschermen tegen al het sociale kwaad dat haar teistert. Fijne Dag van de Republiek!

Vrijheid in de geest, kracht in de woorden, puurheid in ons bloed, trots in onze ziel, ijver in ons hart. Laten we ons India groeten op de Dag van de Republiek. Fijne Dag van de Republiek!

Onafhankelijkheid is altijd een prachtig geschenk van god. Moge deze prachtige natie voor altijd onafhankelijk blijven en groeien volgens onze grondwet! Wensen gelukkige dag van de Republiek!

Het is tijd voor ons allemaal om ons te verenigen en ons land te ontdoen van al het kwaad dat het teistert. Fijne Dag van de Republiek!

De dag vieren dat de grondwet van India van kracht werd... En de dappere harten van de Indiase onafhankelijkheid herdenken... Fijne Dag van de Republiek!

In plaats van voor de tv te zitten, zal ik mijn nationale liefde tonen door iets te doen. Ben je? Fijne republiekdag.

Ik ben er trots op dat ik een indiaan ben. Het land dat mij het recht op vrijheid van meningsuiting heeft gegeven

Fijne dag van de Republiek, een fijne dag en een voorspoedig jaar toegewenst. Wees trots op je land.

Laten we op deze speciale dag ons moederland beloven dat we er alles aan zullen doen om ons erfgoed, ons ethos en onze schat te verrijken en te behouden. Fijne Dag van de Republiek!

Samen met u de glorie van het erfgoed en de soevereiniteit van onze natie vieren... Fijne Dag van de Republiek!

Laten we een belofte doen om het milieu te sparen en het land schoon te houden. Fijne Dag van de Republiek!

Het is vandaag 26 januari, de historische dag om onze nationale helden en vrijheidsstrijders te herdenken, die hebben geleden om ons een republiek te geven. Fijne 26 januari, fijne Dag van de Republiek!

Ik heb het gevoel dat de grondwet werkbaar is, flexibel en sterk genoeg om het land zowel in vredestijd als in oorlogstijd bij elkaar te houden. Als ik het zo mag zeggen, als er iets misgaat onder de nieuwe Grondwet, zal de reden niet zijn dat we een slechte Grondwet hadden. Wat we zullen moeten zeggen is dat de mens gemeen was. Fijne Dag van de Republiek.

Republiek Dag Wensen in het Engels

Toen het land republiek, democratisch en soeverein werd, kreeg het te maken met veel meer uitdagingen om perfect te worden. Goed! Geen enkel land is perfect, maar we kunnen er zeker naar streven om het doel te bereiken. Dus stuur op deze 74e Dag van de Republiek geselecteerde sms'jes en status door om de goedheid en trots van het land te delen. U kunt de onderstaande citaten & wensen van de Dag van de Republiek doornemen.

Laten we de boodschap verspreiden die de driekleur geeft. Laten we vrede, menselijkheid en welvaart onder de mensen verspreiden. Fijne Dag van de Republiek!

De dag van de Republiek is een goed moment om te onderzoeken wie we zijn en hoe we hier zijn gekomen. Fijne republiekdag.

De viering van de 74e Dag van de Republiek zit in onze gedachten, moge de kracht in ons lichaam de puurheid in ons bloed stromen en laat ons allemaal staan ​​en respect tonen aan ons land India op de Dag van de Republiek. Een hele fijne Dag van de Republiek!

Vrijheid, kracht, puurheid en trots brengen ons ertoe India te groeten op de dag van de republiek. Fijne republiekdag 2023!

Laten we ons allemaal herenigen en de trots en vreugde herbeleven van het Indiaan zijn op onze Republiekdag. Vande Mataram!

De driekleur geeft de boodschappen van vrede mensheid & welvaart zeer hartelijke groeten op deze republiekdag. Fijne republiekdag 2023!!!

Laten we op de 74e Dag van de Republiek beloven ons India met liefde, mededogen en toewijding te koesteren. Moge ons land altijd bloeien en bloeien. Fijne Dag van de Republiek!

Moge de zuiverheid en vrede in elke burger van ons land liggen en dat we elke dag doorgaan met het wiel van vooruitgang. Moge de majestueuze kleuren van onze Indiase vlag hoog wapperen met voorspoed en patriottisme. Gelukkigste Dag van de Republiek!

Het is leuk om een ​​foto te delen van de Wagah-trip waar je tussen veel legerpersoneel kon staan. Moge je op deze Dag van de Republiek dergelijke herinneringen beleven.

Fijne Dag van de Republiek! We vieren vandaag de eenheid en integriteit van onze prachtige natie en bidden dat vrede en patriottisme de overhand krijgen op al het andere.

Het is de tijd om onze liefde voor onze natie te tonen. Happy Republic Day Indian!!

Laten we het gejuich overal verspreiden "wees er trots op een indiaan te zijn" vande mataram

De cultuur van een natie woont in de harten en in de ziel van haar mensen. Bharat Mata ki Jai.

Elke Indiër zou nu moeten vergeten dat hij een Rajput, een Sikh of een Jat is. Hij moet onthouden dat hij een indiaan is.

De heiligheid van de wet kan alleen zo lang worden gehandhaafd. De uitdrukking van de wil van het volk.

26 januari 2023 Citaten in het Engels

26 januari is niet alleen een nationale feestdag, maar een dag om eraan te herinneren dat we de uitdagingen collectief delen. Het is om ons te binden met de gevoelens van nationalisme in gemeenschappelijke prestatie als trotse burgers van India. We hebben hieronder enkele doordachte wensen voor de Dag van de Republiek voor u op een rijtje gezet.

Laat de vrijheid nooit in uw handen vergaan. Fijne Dag van de Republiek 2023

Laten we dit jaar allemaal streven naar eenheid en harmonie. Fijne Dag van de Republiek.

Laten we onszelf dit jaar beloven dat we er alles aan zullen doen om ons ethos, onze schat en ons erfgoed te behouden. Zeer gelukkige Dag van de Republiek.

Moge er vrede en voorspoed zijn, en we zouden ons verheugen in alle zegeningen die ons land heeft ontvangen. Beste wensen voor de Dag van de Republiek voor jullie allemaal.

Eén natie, één visie, één identiteit “Geen enkele natie is perfect; het moet perfect worden gemaakt. Meri Pechaan Mera India. Fijne Dag van de Republiek!

Vrijheid in gedachten, geloof in woorden, trots in ons hart, herinneringen in onze ziel. Laten we de natie groeten op de gelukkige dag van de Republiek!

Wees de verandering die je in dit land wilt zien en wees er trots op een India te zijn. Fijne Dag van de Republiek!

Laten we de offers eren die zijn gebracht door vrijheidsstrijders en soldaten die ons de droom van een onafhankelijk en verenigd India hebben doen realiseren. Fijne Dag van de Republiek!

Met mijn hart dat zwelt van trots, wens ik u een heel gelukkige 74e Dag van de Republiek. Ja Hind!

Wees de oorzaak van eenheid, vecht tegen corruptie, flair de vlag van onze natie Happy Republic Day!

Dagstatus van de Patriottische Republiek in het Engels

Voor een goed functionerend land is het van het grootste belang dat de burgers met hart en ziel verenigd zijn. Dus laten we vasthouden aan de geest van harmonie en deel uitmaken van de positieve ontwikkeling en groei van India. U kunt de volgende citaten van de Republiekdag delen om elkaar aan te moedigen door wensen en citaten te delen.

Laten we, terwijl we matchen, in de geest van broederschap en natie, niet vergeten de kleuren van onze vlag te verdedigen met alles wat we hebben. Fijne republiekdag!

Vandaag werd de grondwet van India gemaakt en kregen we onafhankelijkheid in de ware zin van het woord. Vier niet, maar respecteer de dag. Fijne Dag van de Republiek!

Laten we degenen eren die ons trots hebben gemaakt en de geest van een vrije natie vieren. Fijne Dag van de Republiek!

De grootsheid van een land ligt in de onsterfelijke idealen van liefde en opoffering die de moeders van het ras inspireren.

Laten we de nobele zaak vieren en eren, het is onze natie die straalt zoals het was. Vandaag is het de dag van de Republiek.

Ik heb een probleem met de mensen die de grondwet licht opvatten en aanbidding letterlijk. Blijf gezond, logisch en beste wenser voor het land. Fijne Dag van de Republiek 2023.

Heb een geweldige dag van de republiek. Vier de dag waarop u uw kinderen leert over de geschiedenis van de Indiase onafhankelijkheid en onze nationale helden.

Laten we bidden voor de welvaart en eenheid van ons land op deze republiekdag. Terwijl we ons herinneren degenen die vochten, om ons de vrijheid te geven. Vande Mataram.

Vergeet nooit degenen die voor deze dag hebben gevochten. Ja Hind.

Wees er trots op een indiaan te zijn. We hebben het geluk dat we in dit geweldige land zijn geboren. Bharat Mata Ki Jai.

Of je nu jong of oud bent, lang of klein, lichte huid of donkere huid, we moeten allemaal samenkomen om de hele wereld te laten zien dat dit land het beste land onder de zon is! Happy Republic Day voor jou en je dierbaren!

Ik ben er trots op een Indiër te zijn en respecteer de cultuur van mijn land. Fijne Dag van de Republiek

Gedachten en wensen van de Indiase Republiek in het Hindi 2023

Moge deze Gantantra Diwas of Dag van de Republiek nieuwe hoop brengen en je hart vullen met liefde voor het land. Hier hebben we enkele Hindi Republic Day-citaten verzameld. U kunt deze citaten en gedachten op de Dag van de Republiek delen met uw familie en vrienden. Ook vind je hier de collectie vanOnafhankelijkheidsdag wensendie kan worden gedeeld met vrienden en familie.

Ik ben zijn Hanuman, dit land is mijn Ram. Scheur de borst van het land, India zit erin. moeder groet je

Je zit op mijn hoofd, dit is mijn trots, dit zal jouw geschenk aan mij zijn in de driekleurige lijkwade, dit zal mijn wens zijn dat elk leven in je schoot bloeit.

Groet deze driekleur, die je trots is, houd altijd je hoofd hoog, zolang er leven in je is. Of het nu hindoe, moslim, sikh of christen is, we zijn allemaal broeders. Fijne Dag van de Republiek.

Andere kaste, andere religie maar iedereen heeft dezelfde slogan, ons doel is Moeder India te beschermen.

Als je wilt zwemmen, zwem dan in de zee, wat zit er in de rivieren en afvoeren, als je van het land wilt houden, doe het dan, wat zit er in deze ontrouwe mensen!

Helden hebben hun bloed vergoten voor deze dag, sta op landgenoten, de Dag van de Republiek is weer aangebroken!

Er zou respect moeten zijn voor de natie, er zou Hindoestan in elk hart moeten zijn, er zouden niet een of twee dadels voor het land moeten zijn, elke ademhaling zou voor Moeder India moeten zijn.

De trots van dit land, wij zijn de kinderen van het land, driekleur driekleur is onze identiteit. Beste wensen voor de Dag van de Republiek.

De geur van het land zal ook na de dood niet uit het hart komen, de geur van het welzijn van het land zal ook uit mijn bodem komen. Fijne Dag van de Republiek.

Noch door tong, noch door ogen, noch door geest, noch door kleuren, noch door begroeting, noch door geschenk, gelukkige 26 januari rechtstreeks uit het hart. Fijne republiekdag 2023.

Laten we die scène vandaag nog eens herinneren. Denk aan het vuur dat in het hart van de martelaren brandde. Begroet hun enthousiasme en geest.

Niemand kan ons land zo beëindigen, niemand kan ons land zo beëindigen, niemand kan onze relatie zo verbreken, ons hart is één, ons leven is één, ons hart is één, ons leven is één, India is van ons, wij zijn zijn trots.

Laten we buigen en hem groeten; In wiens deel deze bestemming komt; Gelukkig is dat bloed, dat is nuttig voor het land! gelukkige dag van de republiek

Conclusie

Laten we dit jaar de 74e Dag van de Republiek vieren met trots in onze ziel en ijver in ons hart om ons te concentreren op de positieve dingen en te werken aan een betere toekomst van het land. Deze dag herinnert ons er ook aan dat onafhankelijkheid en republiek niet gemakkelijk werden bereikt. Het ging ten koste van martelaren, vrijheidsstrijders en het harde werk van de prominente mensen in de Indiase geschiedenis van India. Hier hebben we de dagcitaten van de Indiase Republiek opgesomd die u kunt delen met mensen om u heen.

Veelgestelde vragen:

1. Wat is de boodschap van Dag van de Republiek?

Dag van de Republiek is de gelegenheid om te vieren met opwinding en vreugde. ‘Laten we op deze dag een gelofte afleggen om te strijden voor gerechtigheid, vrijheid en gelijke rechten voor elke burger voor vrede en eenheid onder alle burgers van deze natie’, zo vat de ijver van de dag samen.

2. Is het de 73e of 74e Dag van de Republiek in 2023?

In 2023 viert India de 74e Dag van de Republiek.

3. Hoe wordt de Dag van de Republiek gevierd in India?

Dag van de Republiek wordt gevierd met veel enthousiasme en ijver. Er is vlaggenhosting in scholen, hogescholen en overheidsgebouwen. We zien een geweldig vertoon van verdedigingsopmars en een parade die verschillende regio's van het land vertegenwoordigt.

4. Waar kan ik de wensen van de Dag van de Republiek 2023 vinden?

Je kunt de dagcitaten van de Republiek 2023 vinden op de bovenstaande blog.

gerelateerde berichten

 • 26 juli 2022 8 soorten nachtkleding voor vrouwen van alle leeftijden
 • 2 februari 2023 Beste webserie op MX Player voor Binge Watch
 • 22 augustus 2022 Beste eerlijke crèmes voor mannen in India (2022)
 • 11 juli 2023

Republic Day Quotes 2023: wensen, berichten en status in het Engels/Hindi (5)

Redactie

Meer berichten

gerelateerde berichten

 • Bhangra, Giddha, popcorn en vreugdevuur! Waar doet dit je aan denken? Ja, Lohri is dat...

 • Makar Sankranti is een van de Indiase festivals die wordt bepaald door de zonnekalender.…

 • Goedeavondwensen worden het meest onderschat. Ze hebben hun waarde verloren in de tijd van vandaag,…

 • Na een lange vermoeiende dag heeft een lief welterusten-citaat van je geliefde...

 • 100+ Karwa Chauth-wensen, berichten en citaten 2022

  Karwa Chauth is een festival om de schoonheid van het huwelijk te vieren. Op deze dag, Hindoe…

Bhagavad Gita-citaten die levenslessen leren

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Golda Nolan II

Last Updated: 19/09/2023

Views: 5781

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Golda Nolan II

Birthday: 1998-05-14

Address: Suite 369 9754 Roberts Pines, West Benitaburgh, NM 69180-7958

Phone: +522993866487

Job: Sales Executive

Hobby: Worldbuilding, Shopping, Quilting, Cooking, Homebrewing, Leather crafting, Pet

Introduction: My name is Golda Nolan II, I am a thoughtful, clever, cute, jolly, brave, powerful, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.