Politiek laatste: Minister een 'twit' voor Inbetweeners-opmerking over nieuw parlementslid - Labour-frontbencher; Rishi Sunak belooft ondanks nederlagen te 'verdubbelen' (2023)

Belangrijkste punten
  • Minister een 'twit' voor het maken van Inbetweeners-commentaar over nieuw parlementslid, zegt Labour-frontbencher
  • Rishi Sunak zweert om het bestaande beleid te 'verdubbelen' en zegt dat de uitkomst van de volgende verkiezingen 'geen uitgemaakte zaak' is
  • Staat Labour op nummer 10? De politieke correspondenten van Sky News beantwoorden uw tussentijdse verkiezingsvragen
  • Sir Keir Starmer geeft toe dat ULEZ Arbeid heeft gekost in Uxbridge en roept Sadiq Khan op om 'daarover na te denken'
  • Arbeidsoverwinning in Selby en Ainsty een 'kreet om verandering'
  • 'Haal deze clowns uit nummer 10', zegt Lib Dems nadat Somerton en Frome hebben gewonnen
  • Bet Rigby:Zet je schrap voor een wrede en baanbrekende strijd om Downing Street
  • Sam Coates:De situatie van Sunak is te redden, maar hij ligt momenteel op koers om de volgende verkiezingen te verliezen
  • Live verslaggeving door Ben Bloch, Emily Mee en (van de ene op de andere dag) Faith Ridler

18:30:01

Dat is alles voor de Politics Hub vandaag

Bedankt voor het volgen terwijl Westminster de resultaten verwerkte van de drie tussentijdse verkiezingen van gisteravond in Uxbridge en South Ruislip, Selby en Ainsty en Somerton en Frome.

Je kunt onze laatste samenvatting van de gevolgen lezen in dit verhaal vanpolitiek verslaggever Jennifer Scott:

18:15:01

Home Office ontkent migrantenboot is een 'drijvende gevangenis'

Hoewel we ons vandaag hebben gericht op tussentijds verkiezingsnieuws, heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigd dat tegen de herfst ongeveer 3.000 asielzoekers zullen worden gehuisvest op niet-hotelterreinen.

De alternatieve accommodatie omvat het schip Bibby Stockholm in de haven van Portland, Dover, dat bekritiseerd is door campagnevoerders.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft beweringen ontkend dat het een "drijvende gevangenis" is en zegt dat mensen "vrij zullen zijn om te komen en gaan wanneer ze willen".

Tuinieren in nabijgelegen volkstuinen en wandeltochten door het gebied behoren tot de activiteiten die kunnen worden aangeboden aan zo'n 500 migranten die aan boord van het schip gaan

Adjunct-directeur asielopvang Leanne Palk zei: "Het is geen drijvende gevangenis.

"Mensen zijn vrij om te komen en gaan wanneer ze willen, maar we hebben wel een veilige omheining zodat mensen niet ronddwalen in de haven.

"Het is een werkende haven en we moeten de veiligheid van de asielzoekers aan boord van het schip centraal stellen bij alles wat we doen."

Het schip zal 24 uur per dag beveiligd zijn en een team van koks en schoonmakers aan boord hebben.

Er is ook een fitnessruimte, twee binnenplaatsen, laptops, een klaslokaal en gemeenschappelijke tv-kamers.

De meeste van de 222 slaapkamers hebben twee stapelbedden, met kastruimte, een bureau, en-suite badkamer, verwarming en openslaande ramen.

Maar er zijn ook 20 grotere kamers voor vier personen en twee kamers voor zes personen.

18:00:01

Luister: je voorbereiden op een verkiezing - wat drie tussentijdse verkiezingen ons kunnen vertellen

De conservatieven leden twee zware nederlagen in een nacht van drie tussentijdse verkiezingen, maar hielden ternauwernood vast aan de oude Uxbridge-zetel van voormalig premier Boris Johnson.

Labour schreef geschiedenis door een meerderheid van 20.137 omver te werpen om de zetel van Selby en Ainsty in Noord-Yorkshire in te nemen.

De Lib Dems pakten Somerton en Frome in een overwinning Sir Ed Davey zei dat zijn partij "stevig terug in de West Country" was.

Op de Sky News Daily wordt Niall Paterson vergezeld door politiek redacteur Beth Rigby en verkiezingsanalist dr. Hannah Bunting om de stemmen van elk van de kiesdistricten op te splitsen en vooruit te kijken naar wat dit ons kan vertellen over de volgende algemene verkiezingen.

17:45:01

'Dwaze zode' - Starmer zegt dat de minister 'binnenkort verleden tijd' zal zijn na de grap van Inbetweeners

Wat meer gevolgen van Johnny Mercer's Inbetweeners-commentaar nu, met Sir Keir Starmer die betrapt werd op het noemen van de minister een "dwaze zode".

De veteranenminister vergeleek het nieuwe 25-jarige parlementslid van de Labour Party, Keir Mather, eerder vandaag met een personage uit de comedyshow.

Terwijl hij over het veld van Selby Town Football Club slenterde en omringd door media, zei Sir Keir tegen meneer Mather: "Er was gisteravond een dwaze zode op de radio, op de televisie die zei dat je pas 25 was.

De opmerkingen werden opgepikt door een cameraploeg en de Labour-leider is te horen zeggen: "Maar het antwoord is, je bent 25 en je hebt geschiedenis geschreven en hij is hoe oud hij ook is en hij zal binnenkort geschiedenis zijn."

De heer Mather wordt het jongste parlementslid in het Lagerhuis nadat hij een conservatieve meerderheid van 20.137 heeft omvergeworpen om de Selby en Ainsty-zetel voor Labour te winnen.

17:30:01

In beeld: Wie zijn de winnende parlementsleden van vandaag?

Labour, de conservatieven en de liberaal-democraten hebben vandaag een overwinning gevierd na de drievoudige tussentijdse verkiezingen.

Hier is een herinnering aan de winnende parlementsleden en de zetels die ze nu bezetten.

Sarah Dyke - liberaal-democraten

Mevrouw Dyke kwam als overwinnaar uit de bus in Somerton en Frome en nam voor het eerst sinds 2015 het gebied over van de Conservatieven.

Ze woont in het kiesdistrict en komt uit een boerenfamilie in Somerset.

Ze werkte eerder in de landbouwsector en was portefeuillehouder voor milieu bij de South Somerset District Council, waar ze de speerpunt was van programma's voor herbebossing, investeringen in oplaadpunten voor elektrische voertuigen en de nul-koolstofdoelstellingen van de gemeente.

Steve Tuckwell - Conservatief

De heer Tuckwell won de tussentijdse verkiezingen in Uxbridge en South Ruislip - een zetel die voorheen werd ingenomen door voormalig premier Boris Johnson.

Hij begon zijn carrière bij Royal Mail voordat hij bij twee andere bedrijven ging werken en begon uiteindelijk zijn politieke leven in 2018 als gemeenteraadslid van Hillingdon Borough in 2018.

Hier nam hij een aantal commissierollen op zich, waaronder voorzitter van de HS2 Major Planning Committee en plaatsvervangend voorzitter van de Uxbridge and South Ruislip Conservative Association.

Keir Mather - Arbeid

De heer Mather werd uitgeroepen tot winnaar van de tussentijdse verkiezingen in Selby en Ainsty.

De heer Mather werkt als senior public affairs-adviseur voor de Confederation of British Industry en daarvoor was hij parlementair onderzoeker voor schaduwsecretaris Wes Streeting.

Met slechts 25 jaar is hij nu het jongste parlementslid in het Lagerhuis - ter vervanging van Labour's Nadia Whittome als de zogenaamde Baby of the House.

17:05:01

Minister een 'twit' voor het maken van Inbetweeners commentaar, zegt Thornberry

Zoals we de hele dag hebben gemeld, kreeg minister van veteranen Johnny Mercer te maken met een terugslag omdat hij waarschuwde dat het VK moet oppassen dat het parlement niet wordt zoals The Inbetweeners.

De opmerking verwees naar het nieuwe Labour-parlementslid voor Selby en Ainsty - Keir Mather - die op 25-jarige leeftijd het jongste parlementslid in de commons is geworden.

Labour's Emily Thornberry was een van de parlementsleden die Mercer bekritiseerde en hem een ​​"twit" noemde.

In een gesprek met Sky News zei ze dat de opmerking "belachelijk" was en dat jonge mensen een "goede krachtige stem" moeten hebben.

"Hij is een idioot, nietwaar? Je zou mensen moeten hebben die dit land vertegenwoordigen met alle achtergronden, alle lagen van de bevolking en, eerlijk gezegd, elke generatie", zei ze.

"Er is een groot intergenerationeel onrecht in dit land.

"Jongeren hebben het heel moeilijk en ze hebben een goede krachtige stem nodig. Ik zeg je, van wat ik van Keir heb gezien, zal hij een heel goed parlementslid worden."

Op de vraag of de opmerking van de heer Mercer leeftijdsgebonden was, zei ze dat het "allerlei dingen" zijn die ze "waarschijnlijk niet zou moeten herhalen".

"Toen ik met mensen in Selby sprak, zeiden ze tegen me: 'Ik denk dat ik die jongen een kans ga geven, hij lijkt echt goed'," zei ze.

"Ze hebben er geen probleem mee, wat is er aan de hand met deze man?"

17:00:01

Analyse: de opmerkingen van Mercer waren 'grof oneerlijk' en er zijn geweldige voorbeelden van parlementsleden van in de twintig

Eerder vandaag veroorzaakte minister van veteranen Johnny Mercer nogal wat opschudding nadat hij een interessante opmerking had gemaakt over het nieuwe Labour-parlementslid voor Selby en Ainsty.

Keir Mather, 25, werd uitgeroepen tot zetel met een meerderheid van 4.161.

Gevraagd naar zijn mening, waarschuwde de heer Mercer dat het VK moet oppassen dat het parlement niet wordt zoals The Inbetweeners.

Onshoofd politiek correspondent Jon Craigheeft de opmerking besproken en noemde het "grof oneerlijk".

Hij legde uit dat "allerlei beroemde parlementariërs" werden gekozen toen ze begin of midden twintig waren.

"De man is 25. Charles Kennedy werd gekozen op 23-jarige leeftijd en ging zijn partij leiden. Mhairi Black werd gekozen voor de SNP toen ze nog student was," zei hij.

Hij beschreef ze allebei als twee van de beste voorbeelden van de afgelopen jaren en zei dat ze "geweldige sprekers in het Lagerhuis" zijn.

Over meneer Mather gesproken, zei hij: "Ik dacht dat hij eigenlijk best welsprekend sprak, of hij nu voorleest uit het nieuwe Labour-script of wat dan ook.

'Volgens mij is Johnny Mercer daar niet in orde.'

16:45:01

Lib Dem-parlementslid verdedigt kanonviering - en zegt dat de Tories 'geen enkele dag langer' in de regering zouden moeten zitten

Na vanmorgen een overwinning te hebben behaald in Somerton en Frome, schoot Lib Dem-leider Sir Ed Davey confetti uit een kartonnen kanon met de woorden "haal deze clowns uit nr. 10!".

Sommigen hebben betoogd dat de stunt een succes was, terwijl anderen zich afvroegen of dit de beste manier is om het feest serieus te nemen.

Liberaal-democratisch parlementslid Sarah Olney zei dat het gewoon een viering was van een "geweldig resultaat".

"We waren in een feeststemming", vertelde ze aan Sky News, eraan toevoegend dat ze er zeker van is dat leden van de Lib Dems de overblijfselen aan het opvegen waren en dat de glitter "biologisch afbreekbaar of recyclebaar of zoiets" was.

Gevraagd naar de zetel in Somerton en Frome, zei ze dat er "ongetwijfeld" is dat de lokale bevolking het "beu" is om een ​​conservatieve regering te hebben.

De crisis van de kosten van levensonderhoud, de staat van de NHS en stijgende hypotheken zijn slechts enkele van de zorgen die ze hebben, legde ze uit, eraan toevoegend dat haar partij de problemen oppikte en daarom had het een "fantastisch resultaat".

"Ze geven de schuld aan de catastrofale mishandeling van de economie door de conservatieven... en ze denken niet dat de regering naar hen luistert", zei mevrouw Olney.

Op de vraag of er een deur openstaat voor een coalitie met de Labour Party, ontweek ze de vraag, in plaats daarvan zei ze dat de Lib Dems gefocust zijn op de zetels die ze kunnen winnen en op het vergroten van haar vertegenwoordiging in het parlement.

"Onze prioriteit is vooral om van deze Tory-regering af te komen. Het zijn een stelletje clowns en ze verdienen het niet om ook maar één dag langer in de regering te zitten", zei ze.

16:30:01

De helft van de Britten is nu tegen ULEZ-achtige toeslagen

De helft van de Britten is nu tegen ULEZ-achtige toeslagen in hun gebied, blijkt uit de laatste peiling van YouGov.

ULEZ is het controversiële plan om de zone uit te breiden waar mensen £ 12,50 per dag moeten betalen om in Londen te mogen rijden als hun auto niet aan de emissienormen voldoet.

Het wordt geïntroduceerd door Labour-burgemeester Sadiq Khan en veel opiniepeilers hebben gezegd dat het heeft bijgedragen aan het verlies van de partij in Uxbridge en South Ruislip.

Uit nieuwe opiniepeilingen van YouGov blijkt dat het verzet tegen dergelijke aanklachten met negen punten is toegenomen sinds de vraag voor het laatst aan de Britten werd gesteld in 2021.

In totaal zei 51% van de mensen dat ze tegen het idee waren, terwijl ongeveer 34% zei dat ze het steunden.

Het huidige verzet tegen ULEZ-achtige toeslagen was aanzienlijk groter onder de conservatieve kiezers van 2019 (72%) dan onder de Labour-kiezers van 2019 (38%).

De heer Khan werd eerder vandaag door partijleider Sir Keir Starmer aangespoord om "na te denken" over zijn ULEZ-plan.

16:20:01

Labour's Uxbridge-nederlaag leidt tot schuldspel

Op papier was Uxbridge rijp voor een Labour-diefstal, met veranderende demografische gegevens en een krimpende meerderheid onder de voormalige premier die de partij steunde, schrijftpolitiek verslaggeefster Alexandra Rogers.

Maar er was één roet in het eten die de campagne van de partij van begin tot eind bedreigde: die van Sadiq Khanultra-lage-emissiezone (ULEZ).

Er is een schuldspel gaande in de partij nadat het er niet in slaagde om de logistiek gezien de gemakkelijkste zetel te veroveren, met een meerderheid van 7.200 vergeleken met de 20.137 van Selby en Ainsty.

Lees meer in onderstaande link:

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jonah Leffler

Last Updated: 09/09/2023

Views: 5675

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jonah Leffler

Birthday: 1997-10-27

Address: 8987 Kieth Ports, Luettgenland, CT 54657-9808

Phone: +2611128251586

Job: Mining Supervisor

Hobby: Worldbuilding, Electronics, Amateur radio, Skiing, Cycling, Jogging, Taxidermy

Introduction: My name is Jonah Leffler, I am a determined, faithful, outstanding, inexpensive, cheerful, determined, smiling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.