Parijs in februari: dingen om te doen, evenementen, weer en wat mee te nemen! (2023)

Hoe zou jij het vinden om Valentijnsdag door te brengen in een van de meestromantische stedenin de wereld? Bezoek Parijs in februari en word verliefd op zijn unieke charmes, waarvan je sommige alleen in deze specifieke maand van het jaar kunt ervaren.

Eerlijk gezegd vereist deze maand een positieve instelling, vastberadenheid en het vermogen om verder te kijken dan de sombere luchten en chagrijnige bewoners, maar het is het zeker waard!

Sommige berichten op deze site bevatten gelieerde links, wat betekent dat als je iets boekt of koopt via een van deze links, ik mogelijk een kleine commissie verdien (zonder extra kosten voor jou!). Meningen zijn altijd de mijne en ik zal nooit iets promoten dat ik niet gebruik of waarin ik niet geloof.Ook als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen.

Parijs in februari: dingen om te doen, evenementen, weer en wat mee te nemen! (1)


Ik ben in februari een paar keer in Parijs geweest (dat is de verjaardagsmaand van meneer Misadventures) en heb er nooit spijt van gehad. Een ENORME fijnproever zijn, deAgrarisch centrumis een van onze favoriete dingen om te doen - het is bekend dat we alleen naar Parijs gaan voor de eetevenementen (soms leiden ze je naar een pot met goud aan het einde van de regenboog, of in één geval,Lummi-eiland!).

Dit evenement op zichzelf is genoeg voor de familie Misadventures om in februari een reis naar Parijs te plannen, maar er is er nog een, lees verder om te zien!

Waarom zou je Parijs in februari bezoeken?

Waarom zou je de Stad van de Liefde bezoeken tijdens de maand van de liefde? Laat me je vertellen waarom!

Parijs in februari: dingen om te doen, evenementen, weer en wat mee te nemen! (2)

Minder drukte

Aangezien het niet het traditionele toeristenseizoen is, hoef je niet te concurreren met enorme mensenmassa's om attracties te betreden of foto's te maken van beroemde bezienswaardigheden. Er is een grote schoolvakantie/vakantie in februari (ofwel de 2e en 3e week of 3e en 4e week, afhankelijk van de zone, Parijs is zone C, wat meestal de 2e en 3e week betekent) waar veel Parijzenaars eropuit trekken om te skiën.

Degenen die de stad niet verlaten, komen misschien naar musea en gezinsvriendelijke plekken, maar niet in voldoende aantallen om uw reis te beïnvloeden!

Betere prijzen

Februari is precies in het midden van het laagseizoen dat tussen looptJanuariEnMaart. Vliegtickets, hotelaccommodaties en tours zijn aanzienlijk goedkoper. Er is een hobbel in hotels en restaurants rond Valentijnsdag, maar als u uw reis verstandig plant, kunt u de extra kosten opvangen.

Speciale evenementen in februari

Parijs in februari: dingen om te doen, evenementen, weer en wat mee te nemen! (3)

Ik noemde al de Salon de l’Agriculture. Maar je komt ook net op tijd aan voor het nieuwe maanjaar, Mardi Gras en Valentijnsdag. Er zijn speciale evenementen in restaurants en theaters om deze dag van romantiek te vieren. Er zijn wintertentoonstellingen in de musea en andere evenementen die plaatsvinden in februari, blijf lezen om de hele lijst te zien.

Blijf binnen zonder schuldgevoel

Je hoeft je niet schuldig te voelen als je binnen zit, iets wat je wel eens kunt ervaren als je Parijs bij warmer weer bezoekt! Raak enkele van die musea, evenementen, paleizen, cafés, theaters en winkelcomplexen zonder een spoor van wroeging!

Verbeterd weer (soort van)

Dit is de laatste maand van de Parijse winter. Hoewel het nog steeds koud en regenachtig is, zijn er meer heldere dagen waarop u kunt genieten van het buitenleven. Vergeet niet om waterdichte schoenen, warme kleding en handschoenen mee te nemen!

Hoe is het weer in Parijs in februari?

 • De temperaturen in Februari in Parijs:het is de 2e koudste maand van het jaar. Het kan oplopen tot 35 graden F (7 C) en zo laag als 45 graden F (2 C).
 • Zonsopkomst en zonsondergang:U kunt de zonsopgang verwachten rond 07:30 - 08:30 uur en zonsondergang rond 17:45 - 18:30 uur.
 • Regen:Verwacht regen gedurende 9 dagen gedurende de maand.
 • Sneeuw:Het gebeurt! Maar de sneeuw blijft niet plakken.

Grote koopjes en kortingen

Parijs in februari: dingen om te doen, evenementen, weer en wat mee te nemen! (4)

Geniet van enorme kortingen op de eindeseizoensuitverkoop. Winkels en boetieks zullen enorme kortingen geven op hun laatste winteruitverkoop, terwijl ze haastig hun schappen leegmaken van oude koopwaar voordat de items van het lenteseizoen arriveren.

Het officiële verkoopseizoen (DEverkoop) gebeurt twee keer in Frankrijk, een keer in de zomer en een keer in de winter (januari tot februari) en ze kunnen behoorlijk verleidelijk zijn! U kunt honderden dollars besparen op designerartikelen en andere luxegoederen, en zelfs kortingen of punten krijgen voor andere aankopen.

De leukste dingen om te doen in Parijs in februari?

Wat kun je in februari doen in Parijs? Veel! Sport, auto's, eten, mode, het zal je verbazen hoeveel er te doen is. Natuurlijk kun je de gebruikelijke sites bezoeken, en die zijn minder druk in deze tijd van het jaar, maar je hebt ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een paar evenementen die alleen in februari plaatsvinden! Hier zijn mijn aanbevelingen.

Bekijk ook OutBest Ice Cream in Parijs

Modeweek Parijs

Parijs in februari: dingen om te doen, evenementen, weer en wat mee te nemen! (5)

In januari kwamen de mannen aan de beurt. Februari is voor de dames! Er is een lange geschiedenis van couture en mode in Parijs, dus het is geen verrassing dat Paris Fashion Week een groot probleem is.

Het is echter een moeilijk kaartje om te krijgen en het is veel leuker om rond te hangen in de buurt van de shows en mensen te kijken! De locaties zijn verspreid over de stad, maar de meeste catwalkshows worden gehouden in de Carrousel du Louvre, onder het Louvre.

Parijs gezicht verborgen

Ooit een kijkje achter de schermen willen nemen bij een theater, restaurant of sportlocatie? Wel, daar is een evenement voor! Net zoals de Journées Européennes du Patrimoine (Europese Open Monumentendagen) waar overheidslocaties zoals het Elysée-paleis open zijn voor het publiek (dit vindt trouwens plaats in september)Parijs gezicht verborgendoet hetzelfde, maar dan voor locaties die volgens mij veel interessanter zijn!

Gedurende 3 dagen per jaar openen de 100 sites die deelnemen aan de Paris Face Cachée de deur naar gebieden die normaal gesloten zijn voor het publiek. Het is erg cool!

Salon Retro Mobiel

Koud weer is de perfecte reden om de dag binnen door te brengen terwijl je kwijlt over de oldtimers op de Salon Retro Mobile die plaatsvindt in het expocentrum in Porte de Versailles. De familie Misadventures houdt ervan deze baby's te bekijken, met name de Citroën 2CV en de VW-bus, en de geschiedenis van auto's in Frankrijk en de rest van de wereld te ontdekken.

Toen we in Zwitserland werkten, kwamen we er al snel achter dat de Autosalon van Genève (die in maart plaatsvindt) een niet te missen evenement was en Retro Mobile is hetzelfde!

Parijs Mardi Gras + Carnaval

Parijs in februari: dingen om te doen, evenementen, weer en wat mee te nemen! (6)

Omdat het een voormalig, voornamelijk katholiek land is, is het niet verwonderlijk dat Mardi Gras ofDe Promenade du Boeuf Gras(March of the Fat Beef Cow!) wordt groots gevierd in Parijs. Het is kleurrijk en chaotisch, wat zeker helpt bij het wegnemen van een deel van die winterblues.

De optocht vindt plaats in de20e arrondissementbeginnend op Place Gambetta en eindigend op Place de la République. De parade vindt plaats op de zondag voor de dinsdag waarop Mardi Gras plaatsvindt.

Hoewel de exacte route kan veranderen, volgt deze over het algemeen deze straten: begint op de Place Gambetta, loopt Avenue Gambetta af, slaat rechtsaf bij Boulevard Ménilmontant en vervolgt langs Boulevard de Belleville, slaat linksaf de Rue du Faubourg du Temple in en eindigt op Place de la République.

Chinees Nieuwjaar

Parijs is de thuisbasis van Europa's grootste Aziatische gemeenschap en Chinees Nieuwjaar is een groot probleem! (Afhankelijk van het jaar en wanneer Chinees Nieuwjaar daadwerkelijk valt, kunnen de festiviteiten eind januari plaatsvinden.) Er zijn optochten (1 in de Marais en 1 inhet 13e arrondissement) en omvat amusement zoals leeuwendansers, draken, trommels en vuurwerk. Vergeet het eten niet!

Parijs Battle Pro Frans kampioenschap

Ik heb dit niet in de sportsectie gezet omdat ik niet zeker weet of hiphop als een sport wordt beschouwd (hoewel het een activiteit zal zijn tijdens de Olympische Spelen van 2024 in Parijs!), maar dit jaarlijkse Franse hiphopdans- en breakdancekampioenschap ( het vierde net zijn 20e jaar in 2020) vindt plaats in het Théâtre du Châtelet (2 Rue Edouard Colonne).

Sport in overvloed!

Eerlijk gezegd hou ik van sporten, maar ik zou niet mijn best doen om Parijs te bezoeken alleen om ze te zien. Maar ook op een koude dag zeg ik geen nee tegen een warme sportbar!

Franse ijshockeybeker

Parijs in februari: dingen om te doen, evenementen, weer en wat mee te nemen! (7)

Ik wed dat je niet wist dat hocket zelfs in Frankrijk bestond. Nou, dat doet het! En de kampioenswedstrijd van de Franse ijshockeybeker vindt in februari plaats in Parijs. Bekijk het (als je kaartjes kunt krijgen!) in de AccorHotels Arena (8 boulevard de Bercy in de12e arrondissement).

Rugby Six Nations

Als je van sport houdt, en van rugby in het bijzonder, zoek dan een bar en woon het jaarlijkse Europese toernooi Rugby Six Nations bij dat begin februari plaatsvindt. Je maakt snel vrienden. Afhankelijk van voor wie je dat bent!

Kijk ook eens bij Paris in the Beginning

Parijs Judo Grand Slam

De Grand Slam van Parijs is het belangrijkste internationale toernooi voor professionals die deze sport beoefenen. Als u geïnteresseerd bent in judo, bezoek dan dit jaarlijkse evenement ook in de AccorHotels Arena.

Schaatsen

Als je een beetje van je eigen sport wilt doen, en niet alleen de bovenstaande lijst wilt volgen, is de ijsbaan die voor de feestdagen in het Hôtel de Ville (het stadhuis van Parijs) is gebouwd, nog open tot en met maart.

Verken een paar musea

Zoals ik al zei, betekent het kille weer dat het geen schande is om je bezoek aan Parijs binnen door te brengen. En er is geen betere plek om dat te doen dan door een paar musea te verkennen. Je zult veel kortere wachtrijen tegenkomen bij het Louvre Museum als je dolgraag de Mona Lisa in het echt wilt zien, maar een van mijn persoonlijke favorieten is deZeg(Musée d'Orsay).

Ook het Centre Pompidou is een bezoek waard. Als je de tijd hebt, zijn er tal van kleinere musea die ook een bezoek waard zijn, zoals de Orangerie, Petit Palais en Palais Galliera, het modemuseum van de stad Parijs.

Vaar over de rivier de Seine

Of je nu op bezoek bent voor Valentijnsdag of gewoon voor een vaste date, er zijn weinig romantischere dingen in deStad van de liefdedan een dinercruise over de rivier de Seine. Hoewel je dit het hele jaar door kunt doen, is februari een geweldige tijd voor een meer intieme ervaring en krijg je bezienswaardigheden zoals de Notre Dame en de Eiffeltoren te zien zonder buiten in de kou te staan.

Disneyland Parijs

Eerlijk gezegd, een beetje verkouden zijn in een pretpark is niet mijn idee van plezier. Maar er valt iets te zeggen over een bezoek aan Disneyland Parijs in februari, vooral als je het op een van de zonnige dagen kunt doen.

Met veel minder toeristen in de stad, heb je misschien het gevoel dat je het hele park voor jezelf hebt zonder lange rijen voor de attracties en, misschien nog belangrijker, kaartjes zijn veel goedkoper dan in de zomermaanden.

Culinaire hoogstandjes van februari in Parijs

Parijs in februari: dingen om te doen, evenementen, weer en wat mee te nemen! (8)


O, je kent mij. Dit is altijd mijn favoriete onderdeel! Geen reis naar Parijs is compleet zonder een grondige verkenning van al het eten. Probeer zeker de klassiekers, maar vergeet ook het seizoen niet!

Smaak van Parijs

Ja, de Salon de l’Agriculture is het grote evenement, maar vergeet de Taste of Paris niet, die plaatsvindt in het Grand Palais! Gedurende een periode van 4 dagen komen chef-koks uit het hele land en de wereld samen voor dit geweldige foodfestival! Je kunt er eten, demonstraties bekijken en workshops volgen met enkele hele grote namen uit de Parijse restaurantscene.

Lichtmis

Een ding is zeker in februari mag je NIET missenLichtmisdie plaatsvindt op de 2e. Het is geen officiële feestdag (het is een religieuze feestdag die de presentatie van Jezus aan de tempel viert) maar een traditionele dag om veel crêpes te eten!

Wat te eten in Parijs in februari

Parijs in februari: dingen om te doen, evenementen, weer en wat mee te nemen! (9)

Veel restaurants bieden seizoensmenu's aan, dus het is altijd goed om te weten wat er eigenlijk in het seizoen is! Parijs heeft veel smaken om te ervaren, maar tijdens de winter zijn er enkele seizoensspecialiteiten. Als u de marchés (boerenmarkt) bezoekt, ziet u veel van deze onderstaande items.

 • Seizoensfruit: peren. Sinaasappelen en clementines zijn een vakantietraktatie die nog steeds verkrijgbaar is in februari, samen met andere citrusvruchten zoals grapefruit (pamplemousses) en citroenen (citrons) samen met dadels.
 • Seizoensgroenten: avocado's (avocats), bieten (betteraves), kool (chou), wortelen, spruitjes (choux de Bruxelles), snijbiet, broccoli, aardappelen, rapen, pompoen, prei, venkel en andijvie. Zoek in restaurants naar voorgerechten met prei (prei) en andijvie. In tegenstelling tot de VS is er genoeg wintersla om uit te kiezen: rucola of rucola (roquette), waterkers (cresson), cichorei (chicorée), escarole en Mr. Misadventure-favoriet, frisée (krulandijvie).
 • Winterpompoen (acorn, butternut, spaghetti) wordt gebruikt om wintersoepen te maken die je vaak als voorgerecht zult zien. Truffels zijn in het seizoen en soms krijg je een of twee plakjes op de soep, maar je zult zeker truffels zien in de traditionele omelet- en pastagerechten.
 • Hoewel vissoepen en stoofschotels uit het zuiden van Frankrijk komen, is bouillabaisse populair tijdens de wintermaanden. Natuurlijk een kom pot au feu (stoofpot) enFranse uiensoepis een heerlijke manier van opwarmen.
 • Zeevruchten zijn geweldig in februari! Zoek in restaurants naar gerechten met deze ingrediënten. Dit is het seizoen: zee-egel, oesters, tong, zeebaars, brasem (afwerking), kabeljauw (artic variëteit), sint-jakobsschelpen, schelvis, makreel, gele pollak of (lieu jaune), kokkels en mosselen.
 • Geen seizoensgerechten maar ik eet ze het liefst in de winter: aligot, cassoulet en boeuf bourguignon. Ik heb Parmentier (zoals een herderspastei) niet gegeten in een restaurant, maar het is zeker een wintergerecht dat we eten in het Misadventures-huis.
 • Wist je dat er seizoenskazen zijn (kazen)? Het is waar! De winter is een geweldige tijd voor alpen- of bergkazen die in de zomer "gerijpt" zijn! Zoek naar Mont d'Or” (vacherin), Abondance, Salers en Laguiole (lente- en zomerkazen die door de winter zijn gerijpt), Morbier, Munster (zeer romig in de winter); Ossau-Iraty (Baskisch); alle kazen voor fondue en raclette: Comté, Emmenthal en Beaufort (hier zijn mijn aanbevelingen voor debeste fondue in Parijs).
 • Warme chocolademelk: natuurlijk kunt u krijgenwarme chocolademelkelk moment van het jaar, maar ik denk dat het het lekkerst is in de winter! La Chocolaterie de Jacques Genin en Angelina zijn wereldberoemd om hun uitzonderlijke warme chocolademelk bij koud weer.
Bekijk ook Tegenslagen in Frankrijk 2010 – Deel 8 - Parijs!

Belangrijke tips om te onthouden

Parijs in februari: dingen om te doen, evenementen, weer en wat mee te nemen! (10)

Kleed je in laagjes

Het weer kan 's ochtends ijskoud zijn en 's middags warmer worden. Pak dus een waterdichte jas en schoenen in, en kleding die je als laagje kunt dragen. Neem handschoenen, warme sokken, een muts en sjaals mee zodat je warm kunt blijven. Bekijk mijnWat te dragen in Parijs in de winterpost en paklijst.

Bereid je voor op de regen

Ja, onderdeel van de paklijst, maar belangrijk om op te merken. Gebruik waterdichte tassen als je gaat sightseeing. Neem extra plastic boodschappentassen mee (als je die hebt). Over het algemeen zijn boodschappentassen van winkels in Parijs niet zo geweldig (ik vertel hierover in mijnParijs voor de eerste keerna).

Mijn rode Patagonia-jasje is voor altijd zwart gekleurd rond de pols waar het handvat van een Printemps-boodschappentas nat werd in de regen en er vlekken op maakte. Neem een ​​opvouwbare paraplu mee, zeker als je van plan bent veel rond te lopen. Als je camera niet waterbestendig of weerbestendig is, overweeg dan om een ​​beschermende behuizing te kopen.

Vooraf bellen

Sommige musea en attracties kunnen buiten het hoogseizoen kortere openingstijden hebben. Om teleurstelling en ongemak te voorkomen, dient u hun beleid nogmaals te controleren terwijl u uw reisschema maakt.

Niet gebruikelijk (vergeleken met de zomervakantie), maar sommige kleine bedrijven kunnen tijdens de vakantie sluitenSchoolvakantie(die schoolvakantie waar ik in het begin over schreef).

Vervoer door Parijs in februari

Er zijn de hele dag en nacht veel openbaar vervoersmethoden in Parijs om op te vertrouwen. Deze omvatten RER-treinen, metro's, trams, regionale treinen (Transilien), bussen, Noctilien (Nachtbussen), taxi's, enz.

 • Metro:Er is niets sneller en handiger dan demetro. Met de metro kun je overal in Parijs komen. Metro's beginnen rond 06.00 uur te rijden en stoppen om 12.45 uur. Tenzij het weekend is (vrijdag-zaterdag), rijdt de metro in het weekend een uur langer tot 01:45 uur.
 • bussenbegin bij7 uur 's morgensen blijven diensten verlenen tot 20.30 uur. Sommige zijn ook verkrijgbaar bij20:30 uur tot 00:00 uur. Houd er rekening mee dat bussen tijdrovend kunnen zijn, ze wachten ongeveer 5 minuten bij elke halte voor passagiers.
 • Nachtbussen:(Noctilien) Ja, met deze bussen kun je ook 's nachts reizen! Ze beginnen rond 12.30 uur en werken tot 5.30 uur.

Je vindt plattegronden in de metrostations en bij de loketten, samen met de routebeschrijvingen bij de in- en uitgangen van het perron.

Parijs in februari: dingen om te doen, evenementen, weer en wat mee te nemen! (11)

Is februari de beste tijd om Parijs te bezoeken?

Parijs is het hele jaar door mooi, maar een bezoek in februari is een goede optie voor mensen die met een beperkt budget van de stad willen genieten. Omdat het laagseizoen is, kun je vliegtickets, hotels en rondleidingen vaak tegen betere prijzen krijgen.

Het verkeer en de drukte zijn beter beheersbaar en u hoeft niet in de rij te wachten of te verdringen voor een plekje voor een goede foto. Hoewel het nog steeds koud en regenachtig is, kun je door je in laagjes te kleden en "een back-uproute voor regenachtige dagen" te hebben, je helpen om te gaan met weersveranderingen zonder de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te missen.

Ben je ooit in februari in Parijs geweest? Wat was jouw ervaring? Heb je genoten van kleine mensenmassa's, warme chocolademelk en verkoop? Ben je naar evenementen geweest? Deel!

PARIJS IN: jan|februari|mrt|april|Kunnen|juni|juli|aug|sept|Okt|nov|dec

Het leuk vinden? PIN het!

Parijs in februari: dingen om te doen, evenementen, weer en wat mee te nemen! (12)Parijs in februari: dingen om te doen, evenementen, weer en wat mee te nemen! (13)Parijs in februari: dingen om te doen, evenementen, weer en wat mee te nemen! (14)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Saturnina Altenwerth DVM

Last Updated: 26/07/2023

Views: 5993

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Saturnina Altenwerth DVM

Birthday: 1992-08-21

Address: Apt. 237 662 Haag Mills, East Verenaport, MO 57071-5493

Phone: +331850833384

Job: District Real-Estate Architect

Hobby: Skateboarding, Taxidermy, Air sports, Painting, Knife making, Letterboxing, Inline skating

Introduction: My name is Saturnina Altenwerth DVM, I am a witty, perfect, combative, beautiful, determined, fancy, determined person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.