Parijs, Frankrijk - Februariweer (2023)

Hoe is het weer in Parijs in februari?

Februariis een kille tijd om te bezoekenParijs,Frankrijk, wanneer de stad midden in het winterseizoen is. Maar als je de mooie attracties van de stad wilt bezoeken zonder wachtrijen, dan is dit de beste tijd om te gaan! U krijgt ook betere deals voor vluchten en hotels.

Hoe koud is Parijs in de winter?

Gedurende deze maand zal deGemiddelde temperatuurvoor de hoofdstad is het rond de 6ºC met maxima van 8ºC en minima van 3ºC.

Hoogste en laagste temperaturen voor februari

In de afgelopen tijd is de hoogste temperatuur ooit gemeten voor Parijs in februari 20°C, terwijl de laagste temperatuur ooit gemeten in de afgelopen tijd -12°C was.

Regent het in februari in Parijs?

Met een gemiddelde van 22 mmregenvalverdeeld over 13 dagen in februari, is de kans groot dat u tijdens uw bezoek een paar buien zult ervaren.

Kan het sneeuwen in Parijs in Februari?

Parijs is onderhevig aan gemiddeld drie dagen sneeuwval in februari. Zoals je zou verwachten voor een koude wintermaand, wordt Parijs in februari gemiddeld drie dagen geteisterd door mistige omstandigheden.

Gemiddeld aantal uren zonneschijn

De stad geniet gemiddeld vijf uur vanzonneschijnelke dag in februari, waarvan een aantal sterk kan worden beïnvloed door wolkendichtheid.

Hotels in Parijs in februari

Hotel Arvor Saint Georges

Gelegen in een rustig deel van de 9earrondissement,Hotel Arvor Saint Georgesligt op slechts een steenworp afstand van een metrostation, waardoor u snel en gemakkelijk overal in de stad kunt komen. Dit moderne hotel biedt accommodatie in de vorm van 24 standaard en superior twin- en tweepersoonskamers, evenals zes suites.

Elke kamer beschikt over eigentijds designmeubilair, een felgekleurde inrichting, originele foto's, gratis mineraalwater en chocolaatjes, WiFi, een flatscreen-tv en een eigen badkamer met bad en haardroger.

De meeste kamers bieden ook uitzicht over de daken van Parijs. Onsite diensten en faciliteiten omvatten buitenterras en patio, bibliotheek, bar en ontbijt geserveerd in uw kamer. Houd er rekening mee dat er geen parkeergelegenheid beschikbaar is.

Hotel Eiffel Kennedy

Hotel Eiffel Kennedyligt in het midden van de stad, dicht bij het National Radio House, de Eiffeltoren en verschillende metrostations. Hier vindt u accommodatie in de vorm van een-, twee-, vier- en onderling verbonden kamers, elk voorzien van satelliet-tv, een minibar en een eigen badkamer met haardroger en toiletartikelen.

Tot de voorzieningen en diensten van het hotel behoren overal gratis WiFi en een continentaal ontbijt dat op uw kamer of in de ontbijtzaal wordt geserveerd. Houd er rekening mee dat er geen parkeergelegenheid is. Hoewel de faciliteiten beperkt zijn, vindt u dankzij de centrale ligging van het hotel tal van winkels, supermarkten, cafés, bars en restaurants in de buurt.

Thuis modern

Als het gaat om goedkope accommodatie in Parijs,Thuis modernis een topkeuze. Dit hotel ligt in het zuiden van de stad, op slechts korte loopafstand van de Porte de Versailles en het Parc des Expositions. Het biedt gasten tweepersoonskamers, tweepersoonskamers en suites die zijn ingericht in pastelkleuren.

Elke kamer is voorzien van satelliet-tv, koffie- en theefaciliteiten, gratis WiFi en een eigen badkamer met bad of douche en haardroger. Suites zijn groter en zijn bedoeld voor gezinnen van vier personen.

In het hotel vindt u een eetzaal waar een continentaal ontbijtbuffet wordt geserveerd en overal gratis WiFi. Hoewel er geen eigen parkeergelegenheid is, zijn er twee buslijnen die vaak direct buiten het hotel stoppen en naar het stadscentrum rijden.

Grand Hotel Doré

Binnen gemakkelijke toegang van het Viaduc des Arts, Marais, de Bastille en het Gare de Lyon, deGrand Hotel Doréis ideaal gelegen voor sightseeing. Hier kunnen gasten kiezen uit eenpersoonskamers, tweepersoonskamers en superior kamers, die allemaal zijn uitgerust met een flatscreen-tv, gratis WiFi en een minibar met gratis frisdrank op de eerste avond.

Tot de voorzieningen en diensten van het hotel behoren een bar waar frisdrank, koffie en alcohol wordt geserveerd, een ontbijtruimte waar een Frans ontbijtbuffet wordt geserveerd en gratis WiFi. Hoewel de aangeboden voorzieningen zeer beperkt zijn, is de belangrijkste attractie van het hotel de locatie, met toeristische attracties, bezienswaardigheden, bars, clubs, eetgelegenheden en openbaar vervoer op loopafstand.

Best Western Prins Montmartre

Gelegen in een van de meest populaire delen van de stad, deBest Western Prins Montmartreligt op korte afstand van de Sacre Coeur-basiliek, de Eiffeltoren, Saint Pierre en Place Emile Goudeau, evenals een metrostation en een taxistandplaats.

De accommodatie bestaat uit 31 klassieke en superior kamers, elk met een flatscreen-tv met satellietzenders, koffie- en theefaciliteiten, internettoegang en een eigen badkamer met haardroger.

In het hotel vindt u overal gratis WiFi, een continentaal ontbijt geserveerd in de ontbijtzaal of uw kamer en een pendeldienst naar de luchthaven. Houd er rekening mee dat er geen parkeergelegenheid beschikbaar is op het terrein.

Bars en restaurants

Rover verkenners

Ga voor een authentieke brasserie-ervaring naarRover verkenners. Deze eetgelegenheid is razend populair bij de lokale bevolking en heeft de stijl van een ouderwetse cafetaria behouden en biedt een selectie heerlijke en hartige gerechten op tafel. Dit is een uitstekende plek om een ​​drukke dag sightseeing te onderbreken met een deugddoende lunch of middagmaaltijd.

Groot hart

Voor iets meer luxe, probeer hetGroot hartin de wijk Marais. Grand Coeur, een rijzende ster in de steeds veranderende Parijse eetcultuur, is hard op weg een grote favoriet te worden en het is gemakkelijk te begrijpen waarom.

Verwacht klassieke smaken, smaakvol meubilair, een uitnodigende sfeer en attente service. De perfecte plek voor een romantisch rendez-vous, deze plek kan druk worden, vooral 's avonds, dus reserveer vooruit om teleurstelling te voorkomen.

Gebroken koekjes

Parijs staat bekend om zijn patisserieën en talloze banketbakkers zullen om uw aandacht strijden met hun overheerlijke uitstallingen van cakes, koekjes en taarten. Breek boven de concurrentie uit en ga rechtstreeks naarGebroken koekjes, dat in de buurt van Saint Ambroise ligt.

Dit kleine café behoudt zijn huiselijke sfeer en de gebakken goederen worden voor uw ogen gemaakt; er is ook een zeer aangename selectie sandwiches en warme dranken om je te helpen als je op zoek bent naar een lichte lunch.

Bij Pantruche

De Pantrucheis de plek om naartoe te gaan als u op zoek bent naar een gedenkwaardige maaltijd, maar niet te veel geld wilt uitgeven. Deze bistro in Pigalle kenmerkt zich door vriendelijk personeel, een gezellige inrichting en een verfijnde keuken waar je dagen later nog over nadenkt. De sauzen van het restaurant zijn een bijzonder hoogtepunt, en de aangename vaste prijzen zorgen ervoor dat er geen reden is om niet te genieten van een volledige driegangenlunch of -diner.

Bij de Folies

Als u op zoek bent naar een ontspannend drankje in een authentieke Parijse bar, danBij de Foliesis de plek om naartoe te gaan. Het bruist hier altijd, zelfs in de winter, omdat het verwarmde terras buiten zitten een aantrekkelijke optie maakt. De prijzen zijn verleidelijk goedkoop voor Parijs, het barpersoneel is vriendelijk en de opkomst is altijd interessant en gevarieerd.

Wat te doen in Parijs in februari

Musee d'Orsay

Februari kan een erg koude en vochtige tijd zijn om Parijs te bezoeken. Als het weer omslaat, haal dan het meeste uit uw vakantie door een uitstapje te maken naar deMusee d'Orsay. Dit populaire museum, oorspronkelijk een treinstation, herbergt tentoonstellingen van tekeningen, schilderijen, architectuur, foto's en sculpturen.

Naast de vele vaste collecties zijn er in het Musee d'Orsay ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen. In februari 2016 organiseert het museum de tentoonstelling Charles Gleyre (1806-1874), de eerste die ooit volledig aan de kunstenaar is gewijd. Als u het meeste uit uw bezoek wilt halen, schrijf u dan in voor Ontdekking van het Musée d'Orsay of de 19eCentury Art-tour.

Heilige Kapel

Overweeg een bezoek te brengen aan een andere kunstzinnige attractieHeilige Kapeleen van de beroemdste monumenten in Parijs. Gelegen in het hart van het Palais de la Cité, werd deze kerk ingewijd in 1248, nadat koning Lodewijk IX van Frankrijk de opdracht had gegeven om zijn Passion Relic-collectie te huisvesten.

Tegenwoordig staat dit indrukwekkende bouwwerk bekend om zijn vele 13e-eeuwse glas-in-loodramen die kleurrijke schaduwen op de vloer aan de binnenkant werpen. Sainte-Chapelle is de hele maand februari geopend van 9.30 uur tot 18.00 uur en is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Shakespeare en Company Boekhandel

Als boeken meer jouw ding zijn, overweeg dan om deShakespeare en Company Boekhandelop de linkeroever van Parijs. Deze winkel deed dienst als bibliotheek, uitgeverij en pension voor aspirant-schrijvers toen deze begin jaren negentig voor het eerst werd geopend. In zijn hoogtijdagen was het de populaire ontmoetingsplaats voor verschillende beroemde schrijvers, waaronder James Joyce, Ernest Hemingway en Ezra Pound.

Tegenwoordig is de boekhandel bijna een bedevaartsoord voor literatuurliefhebbers, na te zijn benadrukt door verschillende films, zoals Before Sunset en Midnight in Paris. De Shakespeare and Company Bookstore heeft een uitgebreide voorraad tweedehands boeken te koop en organiseert ook verschillende evenementen en workshops die het hele jaar door plaatsvinden.

Pont des Arts

Als je Parijs in februari bezoekt als onderdeel van een romantisch uitje op Valentijnsdag, zorg er dan voor dat je even langs gaat bij dePont des Arts. Deze brug wordt elk jaar door duizenden geliefden bezocht en is vooral bekend vanwege het verbluffende aantal gepersonaliseerde hangsloten dat door de bezoekers is achtergelaten.

Doe mee met het plezier door je eigen hangslot mee te nemen en de namen van je geliefde erop te schrijven en op de brug te klikken. Zorg ervoor dat je je camera meeneemt naar de Pont des Arts. Het beeld van duizenden hangsloten die aan de zijkanten van de brug zijn geknipt, is werkelijk verbazingwekkend dat je wilt vastleggen.

Rit met paard en wagen

Een andere romantische topactiviteit in Parijs is eenrit met paard en wagen. Elke koets wordt compleet geleverd met dekens om je warm te houden op een koude februarinacht terwijl je door de straten wordt geleid door een zes jaar oud zwart graafschapspaard, terwijl je langs enkele van de mooiste delen van Parijs komt. Er zijn vijf verschillende routes beschikbaar, die elk door verschillende delen van de stad gaan.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gov. Deandrea McKenzie

Last Updated: 13/10/2023

Views: 5997

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gov. Deandrea McKenzie

Birthday: 2001-01-17

Address: Suite 769 2454 Marsha Coves, Debbieton, MS 95002

Phone: +813077629322

Job: Real-Estate Executive

Hobby: Archery, Metal detecting, Kitesurfing, Genealogy, Kitesurfing, Calligraphy, Roller skating

Introduction: My name is Gov. Deandrea McKenzie, I am a spotless, clean, glamorous, sparkling, adventurous, nice, brainy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.