Het weer in Parijs in januari: wat te verwachten en inpaktips (2023)

Plan een reis naar Parijs in januari en vraag me af,"Hoe is het weer in Parijs, Frankrijk in januari?"

Eerst het slechte nieuws.Gemiddeld scoort januari als dekoudste maand van het jaarin Parijs (hoewel niet veel - december en februari bijna gelijkspel voor die "eer").

Nu voor het goede nieuws,vooral als je in het noorden van de VS, Canada of Noord-Europa woont, waar de typische temperaturen in januari veel lager zijn. Parijs winterweer in januarikan veel warmer zijndan je gewend bent, met bijna altijd dagtemperaturenruim boven het vriespunt.

Maar dat is niet allesop het "goede nieuws"-front: gemiddelden zijn gewoon, nou ja,gemiddelden.In werkelijkheid zul je dagen in januari beleven waarop de temperatuur ver boven het gemiddelde stijgt. Een paar dagen kunnen bijna zwoel aanvoelen.

Aan de andere kant zullen andere dagen kouder zijn dan gemiddeld, sommige zullen winderig zijn en je kunt zelfs een beetje sneeuw tegenkomen. Maar nogmaals, er is goed nieuws: de sneeuw ziet er prachtig uit, maar smelt snel, zodat hij je wandelingen door de stad niet belemmert.

Ontdek de beste verblijfplaatsen in Parijs in de winter

Je vindt alle informatie die je nodig hebt over het weer in januari in Parijs, het brede temperatuurbereik dat je kunt ervaren, plus andere weersomstandigheden zoals regen, wind en sneeuw.

We geven ook inpaktips voor het onvoorspelbare weer in januari.

Inhoud artikel:

 • Weertemperatuurbereiken in Parijs voor januari - PlusWat u echt kunt verwachten
 • Hoeveel regen en sneeuw kunt u verwachten in Parijs in januari
 • Wat moet je inpakken voor je bezoek aan Parijs in januari?
 • Moet je Parijs in januari bezoeken? Of wachten op een warmere maand?
 • Weerbestendige activiteiten voor januari in Parijs
 • Waar te verblijven in Parijs in januari

Bovenste foto: uitzicht op La Conciergerie en de rivier de Seine op een late namiddag in januari, (c) Paris Discovery Guide

Paris Discovery Guide is een door lezers ondersteunde publicatie. Wanneer u via onze links koopt, kunnen we een commissie verdienen zonder extra kosten voor u.Kom meer te weten

Hoe is het weer in Parijs in januari echt?

Het weer in Parijs in januari: wat te verwachten en inpaktips (1)

Januari claimt de titel voor"Koudste maand van het jaar"in Parijs, hoewel december en februari alsheel dichtbij seconden.Maar met een maandelijkse gemiddelde hoge temperatuur van 46 F (8 C) en gemiddelde dieptepunten van 35 F (2 C), mag je het als kil beschouwen, niet als koud.

Het weer in Parijs staat ook bekend als onvoorspelbaar - niet alleen in januari, maar het hele jaar door. Wees niet verbaasd als de weersvoorspelling gedurende de dag regelmatig verandert en je een onverwachte bui moet ontwijken door een café binnen te duiken voor een kop warme chocolademelk.

Temperatuur Parijs in januari: gemiddelde hoogte- en dieptepunten

Hier is een korte samenvatting van watHet weer in januari in Parijslijkt eropFahrenheit (F)EnCelsius (C)gradenschalen voorgemiddelde dagelijkse hoge en lage temperaturen, die de afgelopen tien jaar met 1-2 graden Fahrenheit zijn toegenomen:

 • Gemiddelde hoge (maximale - meestal overdag) temperatuur:46°F (8°C)
 • Gemiddelde lage (minimum - meestal 's nachts) temperatuur:35°F (2°C)

Vergeet niet dat dit slechts gemiddelden zijn - handig om de ene maand met de andere te vergelijken, maar het is geen weersvoorspelling voor Parijs in januari. Raadpleeg altijd deJanuari hoge en lage temperatuurbereikenonderstaand. (Alle temperatuurgegevens hierin

Weerstatistieken voor januari in Parijs: hoge en lage temperatuurbereiken

Degemiddelde temperaturen voor januarihierboven weergegeven geeft uslechts een deelvan het weerverhaal van Parijs - enniet het belangrijkste onderdeelals je van plan bent om te bezoeken en het wilt wetenwat in te pakkenen zelfswelke activiteiten u moet plannenop basis van de weersomstandigheden die je tegenkomt.

Daarom kijken naar debereikvan hoge en lage temperaturen gedurende de afgelopen jaren geeft je een veel beter begrip vanhoe het weer in januari in Parijs kan zijn.

Als je kijkt naarhet bereik van dagelijkse hoogte- en dieptepuntentijdens een typische Parijs januari, dit is wat je zult vinden:

 • Bereik van maandelijkse hoge temperaturen in januari:35 °F tot 62 °F (2 °C tot 17 °C)
 • Bereik van maandelijkse lage temperaturen in januari:8°F tot 50°F (-13°C tot 10°C)

Als je denkt dat dat eengrote temperatuurvariatievan dag tot dag in januari in Parijs, je hebt gelijk.

Dit zijn de recordbrekende temperaturen van de afgelopen drie decennia, en wanneer ze zich voordeden:

 • Hoogste maandtemperatuur in januari (1991-heden):62 ° F (17 ° C) in 2003
 • Laagste maandtemperatuur in januari (1991-heden):-13°C in 2010

Zoals je kunt zien, is het weer in Parijsonvoorspelbaarvan het ene jaar op het andere en ook dagelijks, dus u moet voorbereid zijn op een scala aan mogelijkheden.

Daarom is het plannen van je paklijst op te nemenlagenaan- en uittrekken is een goed idee. Meer overwat in te pakkenin een ogenblik!

Zon en wolken in januari: wat te verwachten

Het weer in Parijs in januari: wat te verwachten en inpaktips (2)

Januari is meestal een bewolkte maand in Parijs en de uren met daglicht zijn kort. Over het algemeen zult u overdag bijna 75% van de tijd bewolking of een gedeeltelijk bewolkte lucht ervaren.

Dit is wat dat betekent:

 • Gemiddeld aantal uren daglicht:8 uur, 50 minuten
 • Gemiddeld aantal uren zonneschijn in januari:2 uur per dag

Ironisch genoeg is de lucht 's nachts en voor een korte periode na het aanbreken van de dag vaak helder.

Gemiddeld kun je verwachten dat ongeveer 6-12 dagen volledig of overwegend zonnig zijn (wat natuurlijk betekent dat de meeste dagen dat niet zijn).

Hoeveel regen, wind en sneeuw krijgt Parijs in januari?

Het weer in Parijs in januari: wat te verwachten en inpaktips (3)

Gemiddeld registreert Parijs in januari ongeveer 2 inch (ongeveer 51 cm) neerslag. In een typisch jaar kun je merkbare buien verwachten die langer dan een paar minuten duren op ongeveer 7-8 dagen, waaronder misschien een of twee als het regelmatig regent, en korte buien of spetters op nog eens 6-7 dagen.

Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Januari 2018 bleek ongewoon te zijn, met weken van niet aflatende regen die eigenlijk in de voorgaande maand begon.

Met het verstrijken van de weken bleef het waterpeil in de Seine stijgen en bereikte uiteindelijk een piek van iets minder dan 6 meter aan het einde van januari. Het Louvre moest de galerijen op de benedenverdieping sluiten, de RER C-trein lag een week stil en cruises op de Seine kwamen tot stilstand totdat het waterpeil eindelijk zakte.

Ongebruikelijk? Een overstroming van deze omvang is in de afgelopen eeuw slechts drie keer in januari voorgekomen. Maar regen in januari is altijd een realiteit, en de overstroming van 2018 is een herinnering om altijd een "Plan B" te hebben voor uw activiteiten in Parijs voor het geval het weer besluit om je te verrassen.

Op de dagen met lage temperaturen die je ergens in de maand kunt verwachten, kan de regen ijzig aanvoelen, hoewel echt ijs zeldzaam is. Tijdens koude nachten wanneer de thermometer onder het vriespunt zakt, ervaart Parijs soms wat "ijsmist" wordt genoemd - bevroren druppeltjes vocht die in de lucht zweven. Als je buiten rondloopt als dit gebeurt, merk je dat zeker.

Aanhoudende harde wind kan de stad in januari ook treffen. Af en toe kunnen er onweersbuien zijn met harde wind en regenbuien. Dat zijn de dagen dat je in een museum wilt verblijven, de historische overdekte passages van Parijs wilt verkennen of warme chocolademelk wilt drinken in Angelina's (226 Rue de Rivoli) of andere theesalons.

Sneeuw is zeldzaam, maar mooi als het gebeurt. Meestal zie je maar een klein beetje sneeuw op de grond, omdat de sneeuwval in Parijs meestal minder dan 2,5 cm meet en snel smelt, dus geniet van het mooie uitzicht voordat de sneeuw verdwijnt.

Als u dagtochten vanuit Parijs plant, vraagt ​​u zich misschien af ​​wat voor weer het isDisneyland Parijs, Paleis van Versailles,en andere populaire bestemmingen. Het goede nieuws is dat de temperatuur en andere omstandigheden vrijwel identiek zijn aan Parijs.

Wat in te pakken voor het weer in januari in Parijs

Het weer in Parijs in januari: wat te verwachten en inpaktips (4)

Tenzij je maar een dag of twee in Parijs bent en vlak voordat je vertrekt de weersvoorspelling kunt bekijken, is het een slim idee om in te pakken voor de mogelijke temperaturen in januari. Het weer in Parijs kan snel veranderen en voorspellingen voor meer dan een dag of twee vooruit zijn notoir onbetrouwbaar.

Naast je kerngarderobe van tops, broekjes, comfortabele wandelschoenen en natuurlijk ondergoed, zijn hier debenodigdhedenplus een paaroptiesoverwegen:

 • Een goed geïsoleerdwinterjas of -jack,idealiter waterbestendig. Bonuspunten als het eenkap- handig voor als je zonder paraplu in plotselinge regenbuien en zelfs stortbuien terechtkomt. Geen capuchon? Overweeg om eenRegenhoed.
 • Een of tweetruienom alleen of als laagje te dragen als de temperatuur bijna 60° stijgt, en onder je jas voor extra warmte op de koudste dagen en avonden, vooral op eenRondvaart over de Seineoftourbus met open dak. Kasjmieris de beste natuurlijke vezel om je buiten warm te houden, maar je niet te laten zweten als je een verwarmde winkel of museum binnengaat.
 • Lichtgewicht thermisch ondergoedkan een extra isolatielaag toevoegen zonder omvangrijk te zijn.
 • Een paarcomfortabele enkellaarsjesen je favorietloopschoenen,bij voorkeur met dikke antislipzolen, want natte kasseien kunnen koud en glad zijn. Je zult ook dankbaar zijn voorwarme sokken.
 • Awarme sjaal(langer is beter dan korter omdat je het dubbel om je nek en zelfs om je hoofd kunt wikkelen),handschoenen, een warme muts,en zelfsmet fleece gevoerde legging,vooral als u van plan bent veel te wandelen of zelfs te schaatsen. Als je ergens in Californië of Texas woont en deze dingen niet in je normale garderobe hebt, hoef je je geen zorgen te maken - je kunt gemakkelijk kopen wat je nodig hebt zodra je Parijs bereikt. Ga naar Monoprix of Camaïeu voor mooie kwaliteitsartikelen tegen betaalbare prijzen.
 • Mogelijk hebt u eenparapluals je geen jas met capuchon of regenhoed hebt. Neem er een mee van huis of koop er een in Parijs - je vindt ze overal, van kleine gemakswinkels en souvenirwinkels waar ze 5-10 euro kosten tot chique boetieks en warenhuizen waar je betaalt veel, veel meer. Ongeacht hoeveel je uitgeeft (of niet), een Parijse paraplu is een leuk souvenir.

Als je op het punt staat in te pakken voor je reis, is hier de 7-daagse weersvoorspelling voor Parijs in Fahrenheit en Celsius:

PARIJS WEER
PARIJS WEER

Is een bezoek aan Parijs in januari de moeite waard ondanks het mogelijk koude weer?

Het weer in Parijs in januari: wat te verwachten en inpaktips (5)

Absoluut! Als je geluk hebt, kun je een of meer van de warmere dagen meemaken die januari soms biedt.

Maar zelfs als je dat niet doet, kleed je dan gewoon warm aan. Parijs is altijd een goed idee. Maar daar zijnspeciale voordelennaar Parijs in januari:

 • Goedkope vluchten en hoteltarieven in het laagseizoen
 • Veel kleinere drukte bij populaire attracties zoals deEiffeltorenEnLouvre museum
 • De beroemdeverkoop in januari,met kortingen tot 70-80%
 • Fantastischtentoonstellingenin veel, zo niet de meeste Parijse musea
 • Het plezier van het genieten van populaire Franse wintergerechten zoals raclette, pot au feu en uiensoep

Weerbestendige dingen om te doen in Parijs in januari

Het weer in Parijs in januari: wat te verwachten en inpaktips (6)

Aanbevolen activiteiten om Parijs te zien terwijl je ondanks het weer in januari warm blijft:

 • Hop-on hop-off sightseeingtourbus- Blijf warm en droog tijdens het rijden op het overdekte bovendek of het gesloten benedendek
 • Dinercruise op de Seine- Geniet van een gastronomische maaltijd in een gezellige boot met glazen wanden terwijl u beroemde bezienswaardigheden langs de rivier ziet
 • rode molen- Geniet van een avond vol entertainment en champagne in dit beroemde Parijse cabaret - of kies degastronomisch diner optie
 • Mont Saint Michel dagtocht- Verken de beroemde abdij tijdens deze rondleiding met comfortabel vervoer heen en terug vanuit Parijs
 • Musea van Parijs- Het maakt je niet uit hoe het weer buiten is als je een Paris Museum Pass gebruiktgratis toegang tot het Louvre, Orsay, Versailles en bijna 60 andere beroemde Parijse musea en attracties

Meer leuke dingen om te doen en te zien in Parijs in januari


Waar te verblijven in Parijs in januari

Zoals je inmiddels weet, kan het weer in januari in Parijs koud zijn, dus een slimme strategie is om in de buurten van het centrum van Parijs te verblijven, dicht bij topattracties, veel restaurants en handige metrostations.

Met deze criteria in gedachten, raden we aan om in januari op deze toplocaties te verblijven:

 • - Blijf in het historischeParijs 1 arrondissementnaast de Seine, en je bent slechts een korte wandeling (afhankelijk van welk hotel of appartement je kiest) van deLouvre museum,Tuilerieën, Musée de l'Orangerie,heilige kapel,en Palais Garnier (de Opera van Parijs)
 • wijk Saint Germain- Kies de populaire wijk Saint Germain op de linkeroever van de rivier de Seine en u bevindt zich dicht bij beroemde bistro's zoals Les Deux Magots en Cafe de Flore, fantastische winkels (Winter Sales!), het Musée d'Orsay en avondconcerten bij de middeleeuwerSaint-Germain-des-Prés-kerk
 • Champs Elysées buurt- Als winkelen tijdens de winteruitverkoop in de "Gouden Driehoek" designer showrooms en boetieks uw belangrijkste focus is, dan is dit waar u wilt verblijven - plus deEiffeltorenligt direct aan de overkant van de rivier

Gebruik deze hotelboekingskaart om meer hotels en appartementen te vinden voor uw reisdata:

Bekijk de nieuwste hotels in Parijs


Meer over Parijs in januari

 • Top januari-evenementen in Parijs
 • Winteruitverkoop in Parijs
 • Beste plekken om te verblijven in Parijs in de winter
 • Concerten in Parijs in januari
 • Het weer in januari in Parijs

Bronnen voor weer in Parijs

Wilt u actuele weersvoorspellingen voor Parijs? Dit is een goede Franse bron:Meteoblauw
Historische bronnen voor weergegevens:Het weerkanaal, weer vonk,EnTijd en datum


Meer informatie voor uw bezoek aan Parijs in januari

 • Kerkconcerten in Parijs- Waar u de beste klassieke, barokke, heilige en koormuziekconcerten kunt horen door professionele musici in historische Parijse kerken - perfecte activiteit voor koude januari-avonden!
 • Goedkope vluchten naar Parijs- Bekijk de lage januaritarieven
 • Topevenementen in Parijs in januari- Ontdek wat er in januari in Parijs gebeurt
 • Wanneer moet je Parijs bezoeken?- Overweeg de voor- en nadelen voor elk seizoen
 • Aanbevolen Parijse gidsen- Vind de beste reisgidsen voor het plannen van uw reis naar Parijs - Rick Steves en meer!
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kerri Lueilwitz

Last Updated: 30/09/2023

Views: 5999

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kerri Lueilwitz

Birthday: 1992-10-31

Address: Suite 878 3699 Chantelle Roads, Colebury, NC 68599

Phone: +6111989609516

Job: Chief Farming Manager

Hobby: Mycology, Stone skipping, Dowsing, Whittling, Taxidermy, Sand art, Roller skating

Introduction: My name is Kerri Lueilwitz, I am a courageous, gentle, quaint, thankful, outstanding, brave, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.