Een bezoek aan Parijs in februari: de beste dingen om te zien en te doen (2023)

173Aandelen

Een bezoek aan Parijs in februari: de beste dingen om te zien en te doen (1)

In februari is er weinig van Parijs in ansichtkaartstijl in zicht. Je zou kunnen zeggen dat de hoofdstad op zijn dieptepunt staat: destijging van het toerisme dat gepaard gaat met Kerstmis en het nieuwe jaarzit stevig in de achteruitkijkspiegel, en er is een algemeen gevoel van neerbuigen en "gewoon doorkomen" de rest van de winter.

Maar hoewel het niet voor iedereen is weggelegd, kan een bezoek aan Parijs in februari een onverwachte charme opleveren.

Als je weet waar je het moet zoeken,Enhet vermogen hebt om voorbij de nogal slaperige en sombere lijkwade te kijken die af en toe in de lucht lijkt te hangen (en over de knorrige gezichten van bepaalde lokale bewoners), zou je uiteindelijk kunnen genieten van deze tijd van het jaar in de hoofdstad.

Dit is tenslotte een stad die enkele van de belangrijkste heeft voortgebrachtartistiekEnliteraire bewegingenin geschiedenis. Zul jijEchtdenk dat veel van dat baanbrekende werk is gedaan op zwoele lente- of zomerdagen, toen de belofte om buiten wijn te drinken en te kletsen met je mede-salonleden op caféterrassen waarschijnlijk mensen als Victor Hugo, Vincent Van Gogh, Henri Matisse, Richard Baldwin, Simone de Beauvoir en Allen Ginsberg weg van hun bureau of schildersezel?

Ik denk het niet. De winter inspireert sommigen van ons op manieren die zowel mysterieus als moeilijk te omschrijven zijn.

Lees gerelateerd: Waarom Parijs niet haten in januari

Maar ik dwaal af. Mijn punt is dit: ook jij kunt inspiratie opdoen in deze rustigere versie van Parijs. Dat betekent echter niet dat je het vooruitzicht op het vinden van stimulerende en interessante dingen om te doen moet opgeven.

Lees verder voor enkele van mijn suggesties om het meeste uit uw reis in februari 2019 te halen. Voor nog meer ideeën en tips raad ik u aanhet raadplegen van de pagina van het VVV-kantoor van Parijs en de evenementenkalenders die daar worden gehost.

Verken dit artikel

De kwestie van de kwik: februariweer in Parijs en inpaktips

Een bezoek aan Parijs in februari: de beste dingen om te zien en te doen (2)
(Video) Top dingen om te doen in Parijs

Februari is over het algemeen behoorlijk koud in de hoofdstad en het is niet ongebruikelijk dat temperaturen rond het vriespunt of onder het vriespunt dalen.

Heldere dagen kunnen mooi zijn en bieden de perfecte gelegenheid voor een wandeling tussen kale winterbomen zoals deze, maar zorg ervoor dat je koffer goed gevuld is.

Het is essentieel om voldoende warme kleding mee te nemen:dikke truien, een goede winterjas, warme sokken en zelfs een waterdichte jas of windjack om je te beschermen tegen onaangename ijzige regenbuien.

Sokken op wolbasis, een goed paar handschoenen, een muts en een warme sjaal zijn ook zeer belangrijke items om op de meeste dagen te dragen: dit is griepseizoen en je wilt niet nog kwetsbaarder zijn om iets smerigs op te lopen, waardoor je je leven verpest. je reis. Neem voor een enkele warme dag lichtere kleding mee als laagje onder je winterkleding.

Minimale temperatuur:2 graden C/35,6 graden F
Maximale temperatuur:9 graden C/48,2 graden F
Gemiddelde temperatuur:5-6 graden C/41-42,8 graden F
Gemiddelde maandelijkse neerslag:1,6 inch (slechts af en toe sneeuw of ijzige regen)

Het sneeuwt soms in februari, maar zoals ik al heb uitgelegd in mijnandere wintergidsen voor Parijs, het blijft bijna nooit zitten.

In plaats daarvan kan het, na onmiddellijk smelten, een onaangename en soms gevaarlijke ijzige brij vormen, of in zeldzame gevallen zwart ijs op de straten en trottoirs.

Dit is ijs dat je niet kunt zien en dat je kan laten vliegen. Sorry voor de fashionista's onder jullie, maar je zult verstandige schoenen moeten dragen als de omstandigheden zo ijzig worden.

Houd je hakken in een tas en trek ze aan zodra je naar je gala of ander evenement gaat - het is het niet waard om te proberen door gladde winterstraten te navigeren in wiebelige Manolos.

Wat te doen in februari in Parijs?

Zoals ik al eerder zei, dit is hetParijswinter(winters Parijs) in zijn meest acute vorm, en het is waar dat er deze maand relatief minder grote evenementen zijn om uw agenda te vullen. Toch is er nog genoeg te zien en te doen. Blijf lezen voor manieren om warm, gestimuleerd en bezig te blijven.

1. Vier Chinees Nieuwjaar

Een bezoek aan Parijs in februari: de beste dingen om te zien en te doen (3)

Het Chinees Nieuwjaar valt over het algemeen in februari en brengt de broodnodige kleur, warmte en feestvreugde in de straten en de lucht.

Traditioneel wordt de grootste parade van het jaar gehouden op Avenue d'Ivry in het hart van degrootste Chinatown in Parijs, en verandert het meestal nogal slaperige 13e arrondissement in het toneel van een helder, luidruchtig, vrolijk feest.

Enorme rode en groene drakenkoppen en lichamen vormen het meest in het oog springende punt in de parade; maar er zijn ook felrode Chinese lantaarns, dansers in traditionele kostuums en rood vuurwerk dat een beetje lawaai maakt (ik raad af om je hond mee te nemen).

Aangezien het buiten waarschijnlijk koud zal zijn, is het een sterke traditie om een ​​van de vele Chinese restaurants in de omgeving binnen te duiken voor een grote kom dampende soep of een bord warme knoedels. Hier is eenlijst van enkele van de beste, op Culture Trip.

(Video) DIT MOET JE ZIEN IN PARIJS

Als je geïntrigeerd bent,zie mijn complete gids voor Chinese nieuwjaarsvieringen dit jaar (op TripSavvy).

2. Verken enkele van de kleinere, meer intieme musea van de stad

Zoals ikdetail in dit artikel over de 10 beste kleine musea in Parijs, sommige van de collecties die ik het meest aanbeveel, zijn kleinere, meer intieme collecties die toeristen vaak over het hoofd zien.

Ik zeg niet dat je geen tijd moet doorbrengen in het Musee d'Orsay, deCentre Pompidou, of Het Louvre: ze bieden te veel meesterwerken om zomaar over te slaan.

Maar als je je eenmaal goed vertrouwd voelt met enkele van de zwaargewicht instellingen, probeer dan een ochtend of middag te reserveren om collecties zoals deJacquemart-Andre-museum,die meesterwerken herbergt zoals die van Paolo Ucello hierboven.

Of verdwaal in hedendaagse beelden bij deEuropees Huis van Fotografie.Zie meer van mijn suggesties in het artikel hierboven (het schilderij linkt er ook naar). Zie ook onze gids voorde beste gratis musea en galerijen in Parijs.

3. Ga op eigen houtje langs enkele prachtige Parijse monumenten.

Een bezoek aan Parijs in februari: de beste dingen om te zien en te doen (5)

De geschiedenis van Parijs is een duizelingwekkende geschiedenis die millennia teruggaat - en de honderden openbare monumenten en historische locaties vormen er een levende herinnering aan.

Hoewel de meeste mensen weten dat ze in de buurt moeten zijn van de Notre-Dame of de Arc de Triomphe, zijn er tal van fascinerende sites die niet zo voor de hand liggen, zelfs als ze duidelijk zichtbaar zijn.

{Gerelateerd: de beste virtuele rondleidingen door Parijs}

Een daarvan is deConciërge, een voormalig middeleeuws koninklijk paleis dat tijdens de Franse Revolutie van 1789 een nieuwe bestemming kreeg als tribunaal en gevangenis.

Hierboven afgebeeld, denken veel bezoekers gewoon dat het een mooi gebouw met torentjes aan de oevers van de Seine is, en gaan er gewoon voorbij. Toch was het hier dat koningin Marie Antoinette werd opgesloten en ter dood werd veroordeeld door middel van een guillotine.Lees er meer over in deze zelfgeleide tour naar middeleeuws Parijs.

Lees gerelateerd: Toen het stadhuis van Parijs een gruwelijke openbare executieplaats was

Een bezoek aan Parijs in februari: de beste dingen om te zien en te doen (6)

De Conciergerie bevindt zich op hetzelfde terrein als deHeilige Kapel, een van de meest verbluffende voorbeelden van hooggotische architectuur in Europa, met 15 monumentale prachtige, delicate glas-in-loodramen met meer dan 1000 verschillende bijbelse taferelen.

(Video) Door deze video over Parijs weet je dat je snel weer die kant op moet || LINDA.

De uitbundig beschilderde zuilen, het plafond en de fresco's zijn ongelooflijk kleurrijk, in tegenstelling tot de meeste gotische kathedralen waar de verf allang is weggesleten.

Ik raad altijd een gezamenlijk bezoek aan zowel de Conciergerie als de Sainte-Chapelle aan, omdat je deze belangrijke plek veel vollediger ervaart.

Reserveer online voorrangstickets voor de Sainte-Chapelle/Conciergerie

Een bezoek aan Parijs in februari: de beste dingen om te zien en te doen (7)

Een andere site die ik van harte aanbeveel om uit de kou te komen en prachtige architectuur in je op te nemen, is deOpéra Garnier,historisch de thuisbasis van de Nationale Opera.

Maar sinds de opening van de ultramoderne Opera Bastille in 1989, is de "Opera" Garner grotendeels gereserveerd voor het Franse Nationale Ballet en de Academie voor Muziek; prachtige balletten en dansvoorstellingen vullen nu de theaters hier.

Een bezoek aan Parijs in februari: de beste dingen om te zien en te doen (8)

Gebouwd vanaf 1861 door een jonge architectuurstudent die een wedstrijd had gewonnen om een ​​nieuw operahuis te bouwen, het gebouw ademt met weelderige versieringen, van elegante trappen tot details in goud en brons.

In het hoofdtheater is een verbluffende plafondschildering van Marc Chagall (hierboven afgebeeld) op zich al reden genoeg om de site te bezoeken - althans in mijn boek.

Boek een zelfstandige rondleiding door de Opera Garner (via Tiqets.com)

Naast de plaatsen die ik heb aanbevolen, zijn er vrijwel onbeperkte manieren om te profiteren van de februari-stilte om je te verdiepen in de schatten van de Parijse geschiedenis en cultuur.Dit is een goede (en visueel verbluffende) lijstdat zal je verder brengen in dat streven.

4. Maak een romantische rondvaart op de Seine.

Een bezoek aan Parijs in februari: de beste dingen om te zien en te doen (9)

Niet iedereen zal geïnteresseerd zijn in het vieren van Valentijnsdag - het is tenslotte aantoonbaar veel beter om het hele jaar door een relatie te vieren en te koesteren dan om je te concentreren op een enkele dag.

Maar als je in februari in de stad bent, kun je net zo goed samen leven en de technicolor-romantische fantasieën van de stad omarmen. Een romantische cruise op de Seine is daar altijd een uitstekende manier voor.

Come to Paris biedt een breed scala aan uitstekende cruisepakketten, van rondvaarten tot romantische lunch- en dinermogelijkheden.

Dat zijn ze ookpromoot momenteel een speciale Valentijnsdagdeal voor koppels: kies tussen dinercruises,scherp geprijsde shows in iconische Parijse cabarets zoals het Lido, avonden in brasseries Belle-Epoque of sessies met livemuziek.

5. Opwarmen met thee & gebak.

Een bezoek aan Parijs in februari: de beste dingen om te zien en te doen (10)
(Video) DIT MOET JE ZIEN IN LONDEN

Ten slotte is februari een uitstekende tijd om je binnen terug te trekken voor traditionele thee en gebak, in Franse stijl. Soms betekent dat macarons en een kopje rijke zwarte thee met melk.

Op andere momenten betekent het genieten van verse Marokkaanse muntthee in combinatie met een honinggeregen stuk baklava, kijken naar vogels die rondfladderen in een sierlijke theesalon in Marrakesh-stijl.

Verleid, veel? Lees mijn keuzes voorde meest inspirerende plekken voor afternoontea en gebak in Parijs vind je hier. Maak vervolgens een bladwijzer enblader door onze gids om enkele van de lekkerste Franse gebakjes in de hoofdstad te proevenen de patisserieën die ze maken.

Exposities en shows die de moeite waard zijn in februari 2023

Zoals je al hebt begrepen, is februari verre van het hoogseizoen als het gaat om tentoonstellingen en andere culturele evenementen in de hoofdstad. Maar er zijn nog steeds opmerkelijke tentoonstellingen die de moeite waard zijn om wat van uw tijd voor te reserveren.

Hier zijn slechts een paar die ik dit jaar aanbeveel. Voor een vollediger, gratis lijst van tentoonstellingen en evenementen in de stad in februari,probeer deze.

Sayed Haider Raza (in het Centre Pompidou)

Een bezoek aan Parijs in februari: de beste dingen om te zien en te doen (11)

Het Centre Georges Pompidou organiseert een fascinerend retrospectief over de Indiase (Punjabi) schilder Sayed Haider Raza, die in 2016 stierf en een vooraanstaand lid was van de Progressive Artists Group die halverwege de twintigste eeuw in Mumbai werd opgericht.

Raza, die tientallen jaren in Frankrijk verbleef, wordt algemeen beschouwd als een van de belangrijkste moderne Indiase schilders van de twintigste eeuw. De tentoonstelling belicht een selectie van zijn schilderijen die tussen de jaren 1950 en 1990 zijn voltooid, en laat zien hoe de innovatieve benadering van kleur en vorm van de kunstenaar belangrijke "transculturele dynamieken en kwesties die op het spel staan ​​in de kunst van de 20e eeuw" vertaalt, aldus de tentoonstellingswebsite.

Wanneer:15 februari 2023 tot en met 15 mei 2023 in het Centre Pompidou. Maak er ook een punt van om de fantastische permanente collectie van het Museum of Modern Art daar te zien.

Frida Kahlo, Voorbij verschijningen

Een bezoek aan Parijs in februari: de beste dingen om te zien en te doen (12)

Als je het geluk hebt gehad om de wereldberoemde zelfportretten van de Mexicaanse schilder Frida Kahlo van dichtbij te zien, dan is deze show in hetPalais Galliera/Modemuseumin Parijs zal uw waardering voor haar oeuvre en nalatenschap alleen maar vergroten. "Frida Kahlo: Beyond Appearances" is een show in het Palais Galliera/Museum of Fashion met zo'n 200 persoonlijke items uit het Casa Azul in Mexico-Stad, het iconische, felgekleurde blauwe huis dat Kahlo deelde met collega-schilder en echtgenoot Diego Rivera.

Terwijl je je een weg baant door de verzameling persoonlijke artefacten - kleding en accessoires, schoonheidsproducten, brieven en correspondentie, en zelfs medicijnen en orthopedische hulpmiddelen - komen er aspecten van Kahlo's dagelijkse leven uit voort, die zowel vreugde als pijn benadrukken. Veel van de objecten in de collectie zijn nooit eerder in het openbaar getoond.

 • Plaats: Palais Galliera, Parijs
 • Datums: Tot en met 5 maart 2023

Boek nu uw reis naar Parijs in februari

Een bezoek aan Parijs in februari: de beste dingen om te zien en te doen (13)

Om er zeker van te zijn dat de reis daarheen uw budget niet schaadt, kunt u deals voor vluchten zoeken en vergelijken(via Skyscanner). Met de trein ergens anders in Europa komen? Zo ja, dan kan datvind treinkaartjes en pasjes met korting bij Rail Europe.

Voor eenhoogwaardige rondleiding door Parijs, blader door de tours die momenteel beschikbaar zijn bij ViatoR.Ze bieden een goede variëteit aan opties tegen redelijke prijzen - van rondleidingen door het Louvre tot dagtochten en gastronomische ervaringen.

Als u een reisverzekering voor Frankrijk overweegt,lees onze volledige gidsom een ​​weloverwogen beslissing te nemen.

Jij kanvergelijk beleid en ontvang direct een offerte bij World Nomads.

(Video) 10 Unieke Moeders Waarvan Je Niet Gelooft Dat Ze Bestaan

En voor een beperkte tijdlezers van Paris Unlocked krijgen 5% korting op de aanschaf van een reisverzekering bij Heymondo.

Soortgelijk? Pinnen en delen!

Een bezoek aan Parijs in februari: de beste dingen om te zien en te doen (14)

FAQs

Wat moet je absoluut zien in Parijs? ›

Eerste keer Parijs? 10 dingen om zéker te doen!
 • De Eiffeltoren. De Eiffeltoren wil en kun je bijna niet missen tijdens je allereerste weekend Parijs! ...
 • Notre-Dame. ...
 • Rondvaart op de Seine. ...
 • Het Louvre. ...
 • De mooiste parken van Parijs. ...
 • Wijk Montmartre en de Sacré-Cœur. ...
 • Wijk de Marais. ...
 • Het Panthéon.
Dec 29, 2022

Wat voor weer is het in februari in Parijs? ›

De gemiddelde temperatuur in Parijs in februari is 8° / 3° graden.

Is Parijs leuk in de winter? ›

Een winters weekend Parijs betekent niet alleen minder drukte, maar ook mooie verlichting, kerstmarkten, heerlijke seizoensgerechten, winteruitverkoop en meer. Dit zijn vijf redenen waarom Parijs een fantastische winterbestemming is.

Wat te doen in Parijs in 3 dagen? ›

3 dagen in Parijs
 • Eiffeltoren bij nacht – Parijs in 3, 4 of 5 dagen.
 • Boottocht in Paris.
 • Uitzicht over Parijs vanaf Montmartre – Parijs in 3 dagen.
 • Orsay Museum.
 • Jardin du Luxembourg – Parijs.
 • Marais trendy buurt in Parijs.
 • Chateau de Versailles – 5 dagen in Parijs.
May 21, 2022

Wat kan je gratis bezoeken in Parijs? ›

Wij maakten een lijstje met de leukste dingen om gratis te doen in Parijs.
 1. Bezoek gratis musea. ...
 2. Bekijk de lichtshow bij de Eiffeltoren. ...
 3. Struinen door Montmartre. ...
 4. Geniet van het uitzicht vanaf de Sacré-Coeur. ...
 5. Bijkomen in Jardin du Luxembourg. ...
 6. Wandel langs de Seine. ...
 7. Bewonder het originele vrijheidsbeeld.
Nov 17, 2021

Waar is het warm in Frankrijk in februari? ›

Perpignan, Pyrénées-Orientales

Dat is Perpignan, en dankzij het gematigde klimaat kun je er lekker aangenaam de winter doorbrengen. Het telt meer dan 300 zonnedagen en behoort tot de warmste steden van Frankrijk.

Wat is de drukste tijd in Parijs? ›

6. Tijdstippen om Parijs te vermijden. Het doordeweekse spitsuur kan heftig zijn in Parijs en daarom is het slim om de periferie 's morgens tussen 7.00 en 10.00 uur en 's avonds van 15.30 tot 21.00 uur te vermijden.

Wat is de rustigste dag in Parijs? ›

Als we kijken naar de drukte in de parken, dan is dit de volgorde van rustig naar druk: maandag is het rustigst, gevolgd door dinsdag, donderdag, woensdag, vrijdag, zondag en als drukste dag, zaterdag. Veel dagjesmensen kiezen ervoor om Disneyland Parijs tijdens het weekend te bezoeken.

Welke maand naar Parijs? ›

De beste tijd voor een stedentrip naar Parijs is in de maanden september tot en met juni. De temperatuur is dan niet te hoog en prima geschikt om door de stad te slenteren. In de winter bieden de vele musea een warme attractie, al wordt het in Parijs nooit echt heel erg koud.

Is Disneyland Parijs te doen in 1 dag? ›

Kortom, hoeveel dagen je nodig hebt in Disneyland Paris is vooral afhankelijk van wat je zelf wilt zien en doen. Wij kiezen er meestal voor om 3 dagen te gaan zodat je tenminste 1 volle dag hebt in de pretparken. Ook heb je dan wat tijd om bij te komen van de reis.

Is Parijs romantisch? ›

Parijs wordt vaak bestempeld als de stad van de liefde. Terecht, want Parijs barst van de plekjes waar de romantiek hoogtij viert. Wanneer je een weekendje of een paar dagen romantische Parijs wilt plannen dan is het verstandig om je vooraf al te verdiepen in bijzondere plekjes in Parijs waar het extra romantisch is.

Hoeveel geld heb je nodig voor 3 dagen Parijs? ›

Voor budget-reizigers kost Parijs ongeveer zo'n €38,80 per persoon per dag. Dit besteed je dan aan eten en de metro. Dit is dus €77,60 per persoon voor 2 dagen. Er komt nog wel €70 bij voor je reis naar Parijs.

Hoeveel dagen heb je nodig om Parijs te bezoeken? ›

Wil je Parijs uitgebreid bezoeken dan heb je eigenlijk zeker wel een week nodig. Uit ervaring weten we dat als je teveel doet, niet alle indrukken blijven hangen. Beter is om je bezoek aan Parijs te beperken tot drie of vier dagen en te proberen dan een leuke mix te maken.

Is 1 dag Parijs genoeg? ›

In één dag kun je namelijk heel veel zien en doen - als je zou willen. Maar ook zonder een al te vol dagprogramma is het heerlijk om een volle dag door de Parijse straten te slenteren, op piepkleine terrasjes op straat te eten en de vibe van de stad op te snuiven. En 's avonds weer lekker in je eigen bed.

Waar moet je op letten in Parijs? ›

Zakkenrollers en oplichters

Zakkenrollen is een veelvoorkomend misdrijf, vooral in toeristische en drukke gebieden waaronder Montmartre, Châtelet en rondom het Louvre. De metro is ook een hotspot voor zakkenrollers.

Wat is het mooiste van Parijs? ›

De mooiste bezienswaardigheden van Parijs. Parijs, de hoofdstad van Frankrijk straalt op elke vierkante meter klassieke schoonheid uit. Bezoek artistieke wijken als Montmartre, unieke stadsparken als Promenade Plantée en iconische monumenten als Arc de Triomphe. Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van Parijs.

Wat is de leukste wijk van Parijs? ›

1. Le Marais - 3e en 4e arrondissement. De wijk Le Marais - verdeeld over het 3e en 4e arrondissement - is de hipste wijk van dit moment. Het is ook een van de oudste en mooiste delen van de stad, van oorsprong een Joodse wijk.

Waar zit je het best in Parijs? ›

De leukste wijken in Parijs zijn Saint-Germain-des-Prés (6e), Le Marais (3e & 4e), Quartier Latin (5e) en Montmartre (18e). Maar ook Bastille (12e) en Montparnasse (14e) zijn leuke buurten om te ontdekken. Welke buurt is de studentenwijk in Parijs? Quartier Latin (5e) is de studentenwijk van Parijs.

Videos

1. 10 Vrouwen Die Maar 1 Keer In De Duizend Jaar Geboren Worden
(TopNL)
2. 10 dingen om niet te missen in de Efteling – Efteling
(Efteling)
3. Als Dit Niet Was Gefilmd Zou Niemand Het Geloven
(detoptien)
4. 6-Jarige Jongen Raakt Vermist. Redders in Shock als Ze Zien wat Naast Hem Ligt
(Interessante Verhalen)
5. 10 TIPS OM JE VAKANTIE NOG LEUKER TE MAKEN! - SKETCH 🤣🤣[Sketch Video] ♥DeZoeteZusjes♥
(De Zoete Zusjes)
6. Bekende YouTubers hebben dikke ruzie
(NOS Jeugdjournaal)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Neely Ledner

Last Updated: 29/08/2023

Views: 5989

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Neely Ledner

Birthday: 1998-06-09

Address: 443 Barrows Terrace, New Jodyberg, CO 57462-5329

Phone: +2433516856029

Job: Central Legal Facilitator

Hobby: Backpacking, Jogging, Magic, Driving, Macrame, Embroidery, Foraging

Introduction: My name is Neely Ledner, I am a bright, determined, beautiful, adventurous, adventurous, spotless, calm person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.